‘TICK-TOCK‘

Eurovizijske ankete proglasile Albinu favoritom za pobjedu, ali na kladionicama ne stoji najbolje

‘Sve su to lijepe vijesti. Drago mi je da se ljudima sviđa ‘Tick-Tock‘‘, kaže nam Albina Grčić, a danas je objavljen i službeni spot
Albina Grčić
 Mislav Zabarovic/universal Music

Sve su to lijepe vijesti. Drago mi je da se ljudima sviđa 'Tick-Tock', da za pjesmu glasaju u anketama, da o 'Tick-Tocku' pišu na blogovima. Meni je to super čuti i vidjeti, ali sigurno se radi toga neću umisliti i pomisliti da sam buduća pobjednica Eurosonga. Daleko je još Rotterdam, još ni sve pjesme za Eurosong nisu objavljene - oprezno govori Albina Grčić, čiji je 'Tick-Tock' u anketi wiwiblogsa, web stranice i kanala na You Tubeu fokusiranog isključivo na Eurosong, proglašen favoritom za pobjedu.

U anketi je sudjelovalo 12.246 ljudi, a za našu eurovizijsku pjesmu predstavnicu svoj glas je dalo 1315, odnosno njih 10,74 posto. Drugo mjesto na wiwiblogsu osvojila je Rumunjka Roxen s pjesmom 'Amnesia', koja je skupila 1067 glasova. Slijede Cipar i Elene Tsagkrinou, Italija i grupa Maneskin, te Francuska i Barbare Pravi. Srpske predstavnice, članice grupe Hurricane, po ovoj anketi su na osmom mjestu s 593 glasova, a na kraju liste je Danska s 163 boda.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Mišljenja eurovizijskih fanova o toj anketi su različita. Dok su jedni oduševljeni poretkom, drugi se ne mogu prestati čuditi da je Hrvatska, koja je danas u 15 sati na eurovizijskom You Tube kanalu objavila službenu verziju video spota u kojoj se vraća i dio pjesme na hrvatskom jeziku, potegnula tako visoko u anketi.

Treći, oni najrealniji, upozoravaju da sve eurovizijske pjesme za Rotterdam još nisu ni odabrane, te da će se tek kad svi nacionalni izbori budu završeni moći realno prognozirati. Ako je to, dodali bismo, uopće moguće.

image
Borna Hrzina/ Universal Music

Što se eurovizijskih kladionica tiče, one se još nisu ni zahuktale. Naravno, jedno je dati svoj glas na anketi, a sasvim drugo je uložiti novac ne nekog izvođača odnosno pjesmu. Po kladionicama zasad tako vodi Švicarska, a na drugom mjestu je Island koji još nije ni odabrao pjesmu. Slijedi Barbara Pravi iz Francuske (koja je u anketi wiwiblogsa peta), dok četvrto mjesto drže članovi benda Maneskin i njihova pjesma 'Zitti e Buoni', pobjednici Sanrema koji su u proteklih par dana ostvarili ogroman skok na kladionicama.

image
Mislav Zabarovic/universal Music

Naša Albina na kladionicama drži 23. mjesto, djevojke iz Srbije s pjesmom 'Loco, loco' su na 33. mjestu, a slovenska predstavnica Ana Soklič s pjesmom 'Amen' zasad je na pretposljednjem 39. mjestu, dok je na samom dnu ljestvice Albanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:11