ZASJALA NA STAGEU

Euforija u hrvatskom taboru nakon Albinine finalne probe: ‘Ovo ne pamtimo još od 1999. godine!‘

‘Kada je Albina Grčić u pitanju, tu sigurno postoji neka ‘tajna veza‘‘, kaže Doris Dragović
Albina s plesačima na drugoj probi
 Ebu/Thomas Hanses

Sad je već svima jasno: ovako pozitivna, navijačka atmosfera u Hrvatskoj je povodom Eurosonga zadnji puta zabilježena 1999. godine kada nas je Doris Dragović sa skladbom 'Marija Magdalena' predstavljala u Jeruzalemu. Te godine, samo tri i pol mjeseca prije nego li je Doris u Ussishkin Auditoriumu osvojila sjajno četvrto mjesto, u Splitu je 6. veljače 1999. rođena Albina Grčić, djevojka koja bi s pjesmom 'Tick Tock' Branimira Mihaljevića našu zemlju mogla napokon vratiti na mile nam putove eurovizijske slave kakvima smo kročili devedesetih.

image
Ebu/Thomas Hanses
image
Ebu/Thomas Hanses

No, godina rođenja nije jedina Albinina poveznica s Doris. Jer, legendarna splitska pjevačica obiteljska je prijateljica Albininih roditelja, Božinka zvanog Kićo i mame Marije. Doris od samih početaka, još od HRT-ovog showa The Voice, navija za Albinu, ali ne zato što joj poznaje 'starce'.

image
Ebu/Thomas Hanses
image
Ebu/Thomas Hanses
image
Ebu/Thomas Hanses

- Kada je Albina Grčić u pitanju, tu sigurno postoji neka 'tajna veza'. Tajna je u tome da je neobjašnjivo od kuda dolazi ta silna milost i unutarnja ljepota kojom zrači i privlači ljude oko sebe. Tako sam i ja privučena k njoj od prvog dana, prvog trena jer ipak govorimo istim jezikom glazbe. Još od malih nogu, njen talent je zapljusnuo kao plimni val svakog tko je slušao. Njena disciplina rada i truda dovela ju je tamo gdje je sad. Zato ću uvijek stati iza nje sa svime što joj znam dati. Iako ćemo navijati za nju, njen plasman je potpuno nevažan jer je već 'plasirana' u srce svakoga tko ju je upoznao - kaže Doris o svojoj sugrađanki koja, pokazala je to danas na drugoj eurovizijskoj probi (što ju je, a to je dobra smjernica mogućeg plasmana, pratilo mnogo više novinara okupljenih u samoj Ahoy Areni kao i online eurovizijskom press centru nego u nedjelju), ima sve odlike prave pop zvijezde.

image
Ebu/Thomas Hanses
image
Ebu/Thomas Hanses

Kad se Albina po drugi put pojavila na sceni Eurosong Arene, mnogi su zapljeskali, a novinari su komentirali kako je njezina vokalna izvedba bila savršena. Izgledala je sjajno u Zigmanovom kostimu, a zahvaljujući umijeću Zvonimira Franića njezina frizura, koju su novinari usporedili s moćnom lavljom grivom, došla je u prvi plan.

image
Ebu/Thomas Hanses
image
Ebu/Thomas Hanses

Isplatilo se, doista, trosatno lijepljenje ekstenzija u njenu ionako gustu kosu, čemu se podvrgnula ujutro, odmah nakon doručka, s osmijehom kaže Albina koja je probu završila rekavši novinarima koji su joj pljeskali: 'Hvala!'.

image
Kateryna Pavlenko, Ukrajinka na prvoj probi
Ebu/Thomas Hanses

Je li se zararaza uvukla među natjecatelje?

Dok Albina rastura u Rotterdamu na probama, Ukrajinska predstavnica nalazi se u problemima.
- Vodeća pjevačica ukrajinskog benda Go_A, Kateryna Pavlenko, izvijestila je javnost da se jutros nije osjećala najbolje. U skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim protokolom podvrgnuta je PCR testu na COVID-19 i iz mjera predostrožnosti, Kateryna će propustiti današnju popodnevnu probu i konferenciju za tisak. Želimo joj dobro zdravlje i podijelit ćemo više informacija kada budemo imali rezultate testa. Svi ostali članovi Go_A testirani su negativno na COVID-19 i nastupit će sa "stand in" pjevačem. Oni će prisustvovati ukrajinskoj konferenciji za novinare kasnije prema rasporedu - stoji u službenom priopćenju komunikacijskog tima Eurosonga. (Marijana Barišić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:35