ORGANIZACIJA KONCERTA

Estradni menadžer Ivan Bubalo: ‘Oliver je zaslužio puno više i bolje. Ovo je bilo totalni promašaj‘

‘Pa, gdje je onda pravi problem? Svakako u organizaciji!‘ - poručuje poznati estradni menadžer

Ivan Bubalo

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Estradni menadžer Ivan Bubalo godinama je aktivan na društvenim mrežama, gdje vrlo otvoreno piše o likovima i djelima niza poznatih osoba, a sve u sklopu ‘serijala‘ koji je sam nazvao "Ja tako mislim, ja tako znam."

A sada je ponovno rekao sve ono što misli, ali u otvorenom pismu glavnom uredniku zabavnog programa HRT-a, gdje je u svom prepoznatljivom stilu prokomentirao održavanje koncerta u čast Olivera Dragojevića.

"OLIVER JE ZASLUŽIO PUNO VIŠE I BOLJE

Evo, s vremenskim razmakom od 5-6 dana od održavanja koncerta u čast Olivera Dragojevića, mislim da možemo zaključiti, nakon pojedinačnih pohvala i kritika, kako na svim društvenim mrežama tako i u medijima, da je program bio totalni promašaj.

Jednostavno, Oliver je zaslužio puno više i bolje. Šta smo mogli zaključiti na koncertu? Ništa! Ali baš ništa, osim bezvremenskih pjesama koje je Oliver postavio na pijedestal.

Da, pjevali su to mladi odlično u emisiji u čast Olivera i zato je koncert trebalo preimenovati u ‘A-strana u čast Olivera‘. Još emotivnije bi bilo da su to pjevala djeca od 12-13 godina. Ako je itko bio široko društven onda je to bio Oliver. Gdje su njegovi kolege od Trubadura do Grupe More, pa do nogometaša-glazbenika, onda njegovih Velalučana, do Meri Cetinić, Jasne Zlokić, do Splitske dice, glazbenih urednika mnogo novinara, pa do onoga po čemu je bio jako poznat: humora, viceva…

image

Oliver Dragojević

Luka Gerlanc/Cropix

Oni koji su emisiji dali prolaznu ocijenu, svi su se referirali “zaželjeli smo se tih bezvremenskih pjesama”. One su svima dio mladosti, fešta, rođendana, pjevanja kad vozimo auto ili radimo nešto po kući, ali i dio vjenčanja, uspomene s ekskurzija…

Pa, gdje je onda pravi problem?

Svakako u organizaciji! Manifestaciju je osmislio glazbenik i to jako loše. I iz toga proizlazi problem. Kako Gelo stalno radi s HTV-om, tako je i riješio da vi uđete u projekt. Vidjelo se u najavi jako puno velikih sponzora iz čega zaključujem i puno novca, pa je lako zakupiti trajekt, noćenja i sve ostalo. I od svega toga napraviti karusel. Oliver je zaslužio puno više i bolje. Supruga pokojnog Olivera je izjavila da oni nisu u organizaciji i da Oliveru ne bi odgovarao ovakav karusel, ali da poštuje sve gdje se pjeva. Mislim da bi obitelj trebala svake godine dati konačno odobrenje programa. Oliver nije ovo što je prikazano. Nitko ni blizu nije poznavao Olivera kao njegova mnogobrojna obitelj. Oni su ipak jedini koji su živjeli Oliverove uspjehe, a i probleme. Njihova riječ bi trebala biti zadnja, odlučujuća.

image

Oliver sa suprugom Vesnom

Ante Cizmic/Cropix

Još jedna jako loša strana ove manifestacije: Oliver je na samome tronu, nema ništa više od njega, međutim, ne zaboravite s njegove lijeve strane je Arsen, a s desne Vice. Sva trojica su na vrhu vrhova. E, zbog ovakvog privatnog pristupa ovoj manifestaciji Arsen je imao rođendan nekoliko dana ranije, a ni crtice o tome.

Zato treba iskoristiti ovu prigodu i odmah donijeti odluku tko bi trebao biti organizator manifestacija posvećenih našim veličinama. Je li to Ministarstvo kulture, Hrvatska glazbena unija ili Grad gdje se održavaju te manifestacije. Tako bi se manifestacije mogle proširiti i na Osijek za Kiću Slabinca, Trogir za Vinka Cocu, Zadar za Tomislava Ivčića, a vi biste imali 5-6 najgledanijih emisija u cijeloj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56