OPROŠTAJ OD MASSIMA

Emotivni Zrinko Tutić: ‘Što nam to radiš, čovječe? Ej, Blady, pa ne možeš nam otići u mjesec dana!‘

‘Zvao me uoči odlaska na prvu kemoterapiju iz Svete Nedjelje. Pričali smo o svemu. Godinama smo se poznavali‘

Zrinko Tutić i Massimo Savić

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

- Što nam to radiš, čovječe? Ej, Blady, pa ne možeš nam otići u mjesec dana! Pa ne možeš nas ostaviti, a da se nismo ni oprostili - kaže Zrinko Tutić, koji je za svog, sada pokojnog prijatelja Massima, napisao brojne hitove poput ‘Stranac u noći‘, ‘Samo jedan dan‘... a skupa su snimili četiri albuma.

- Ja ne znam što bih rekao. Ja ne vjerujem u to što čujem! Pa mi smo se čuli prije desetak dana - kaže Zrinko i nastavlja:

- Zvao me uoči odlaska na prvu kemoterapiju iz Svete Nedjelje. Pričali smo o svemu. Godinama smo se poznavali, znao je on da je moj Dado (Zrinkov mlađi brat Damir, op. a.) prije deset godina umro od te grozne bolesti. Ali, Dado je dugo bolovao i premda smo se svi nadali da će uspjeti pobijediti, nekako se čovjek u takvim situacijama, i dok se nada, može spremiti i za najgore. Mada, nikada ti za to nisi spreman. A moj Blady, ode, eto, u par tjedana - šokirano govori Zrinko za kojeg je Massimo bio i ostao Blady.

- Nadimak je dobio još osamdesetih, u vrijeme kada je kino hit bio film ‘Blade Runner‘ za koji je on onim svojim specifičnim glasom tada snimio reklamu. Naravno, nije trebalo dugo da ga počnemo zafrkavati, nazivati ga Blade Runnerom, što se kasnije pretvorilo u Blady. Znate ono: ‘Gdje si, Blady? Što ima?‘ I tako je on za mene od tada moj Blady, Blady koji nije otišao jer se ja odbijam oprostiti od njega - kaže Zrinko, kojeg je Massimo zvao i u studenom, da dođe na njegov ‘koncert života‘ u Areni.

- Rekao mi je: ‘Slušaj, obavezno dođi, imam karte za tebe u loži‘. A ja sam mu kazao: ‘Blady, znaš mene, nisam ti ja od loža i odlazaka na koncerte‘. I sad mi je kao psu žao da nisam otišao i još jednom čuo tog divnog čovjeka kako pjeva. Ja ne znam je li to bio koncert njegovog života, jer Massimo je dao mnoge prekrasne koncerte, napravio mnoge nastupe za pamćenje... Ali, nažalost, znam da je to bio njegov posljednji životni koncert. I da ja na tom koncertu nisam bio - tužno govori Zrinko Tutić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 20:01