PORIN ZA ŽIVOTNO DJELO

Emotivna kći Akija Rahimovskog: ‘Za druge je bio vječiti sanjar nemirnog duha, a za mene samo tata‘

Porin za životno djelo danas je uručen obitelji prerano preminulog Akija Rahimovskog, kćeri Edni i sinu Kikiju

Aki Rahimovski

 Saša Huzjak

Porin za životno djelo danas je uručen obitelji prerano preminulog Akija Rahimovskog. Uz kćer Edinu i sina Kikija Rahimovskog, tu su bila još dva člana njegove glazbene obitelji - gitarist Marijan Brkić i klavijaturist Berislav Blažević.

Uručenju nagrade Porin za životno djelo prisustvovali su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Nikša Bratoš, član UO Porina i Frano Đurović, predsjednik UO glazbene nagrade Porin.

image

Edina i Kristijan Rahimovski

Filip Kovačević

- Ja vam se zahvaljujem u ime obitelji Rahimovski na ovom priznanju. Glazbena nagrada Porin obilježila je općenito karijeru mog oca koju je zajedno s Valjkom gradio. Ono što iza njega ostaje je samo pjesma, njegova neizmjerna karizma i vjera da sutra nikad neće prestati. Bio je vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmijeha, a za mene samo tata. Živio je glazbu, živio je pjesmu i živio je za publiku. Glazba je bila njegova pozornica života kroz koju su se izmjenjivala godišnja doba proljeće, ljeto, jesen i zima. I sve je to bio moj otac. Hvala vam puno - rekla je u svom emotivnom govoru Akijeva kćer Edina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 03:19