U ZAGREBU

Dubravka Marković podijelila detalje s Eurosonga 1990.: ‘Htjeli su me ubiti, dobila sam otvorenu prijetnju metkom u čelo‘

Dubravka Marković trebala je s Reneom Medvešekom voditi Eurosong 1990. koji se organizirao u Zagrebu

Dubravka Duca Marković

 Instagram/Dubravka Duca Marković/

"Dobro sam se provodila tijekom ta dva mjeseca priprema u Zagrebu, a to što su tada poželjeli da me ubiju i što sam bila neko koga su ustaše targetirale kao svoju metu, to je posebna priča", kazala je za Kurir TV voditeljica Dubravka Duca Marković koja je 1990. s Reneom Medvešekom trebala voditi Eurosong koji se organizirao u Zagrebu nakon što su Emilija Kokić i grupa Riva pobijedili na glazbenom natjecanju.

"Tjedan dana trajalo je to ‘zamešateljstvo‘. Morala sam promijeniti hotel i dobila sam osiguranje. Ne znam nikoga tko je tih godina dobio otvorenu prijetnju da će dobiti metak u čelo", dodala je Marković koju je u voditeljskoj ulozi zamijenila Helga Vlahović, a Medvešeka Oliver Mlakar.

Otkrila je Marković i koliki je honorar dogovoren za taj posao. "Rene Medvešek i ja izborili smo se da nam uplate honorar od 3000 maraka, što je tada bila ozbiljna lova. Sjećam se da sam se zahvaljujući tim novcima super provela i išla autom do Londona. Kao čovjeka rock‘n‘rolla, za mene je Eurovizija bila bljak i to sam vidjela kao priliku da uzmem novac", rekla je.

Na tom se izdanju glazbenog natjecanja od 22 države istaknula Italija koja je odnijela pobjedu s pjesmom "Insieme: 1992", koju je izveo Toto Cutugna. Inače, Marković se istaknula 80-ih kao voditeljica "Hita mjeseca", emisija u kojoj su nastupali najpoznatiji bendovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:34