MARKO BRAIĆ

Domaći glumac o Netflixovu filmu u kojem je glumio: ‘Mislio sam da neće biti ništa od toliko čekanja‘

Marka Braića publika diljem svijeta može gledati i u Netflixovom filmskom hitu ‘Vikend u Hrvatskoj‘ (The Weekend Away)

Marko Braić glumi u Netflixovu filmu 'The Weekend Away'

 Privatna Arhiva

Marka Braića, kojeg svake subote pratimo u HTV-ovom showu 'Zvijezde pjevaju' - gdje sa svojom mentoricom Ginom Damjanović uspješno savladava nove glazbene pravce i u tome baš uživa - publika diljem svijeta može gledati i u Netflixovom filmskom hitu 'Vikend u Hrvatskoj' (The Weekend Away).

U ovom američkom trileru australske redateljice Kim Farrant (nastalom prema scenariju Sarah Alderson i temeljenom na istoimenom romanu objavljenom 2020. godine), tridesetjednogodišnji Istrijan iz Peroja kraj Pule igra Luku.

- Luka je 'bad guy', klinac s ambicijama o vlastitom bogatstvu. Po struci je grafički dizajner, no on je uz to i dalmatinski galeb koji se, međutim, ne zadovoljava time da zavede strane turistice nego ih pritom drogira, potkrada... Ukratko, tip s kojim ja u stvarnom životu baš i ne bih volio imati veze, što ne znači da me nije veselila uloga ovog lošeg momka - govori Marko kojeg je domaća publika zavoljela zahvaljujući rolama Luke Penave u seriji 'Na granici', Zorana Zokija Mikulića u seriji 'Dar Mar', kao i ulogama u filmu 'Egzorcizam' te fantastičnim transformacijama u šestoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. No, kako je dobio ulogu u inozemnom filmu što se tijekom ljeta 2021. godine snimao u Splitu, a u kojem glavnu ulogu tumači američka glumica Leighton Meester, koja je široj publici najpoznatija po ulozi u TV seriji 'Tračerica' (2007. - 2012.)?

- Putem audicije. Sve je započelo na poziv Sanje Drakulić koja je rekla da me želi predložiti za jedan inozemni film. Odradio sam casting i čekao. Dugo, dugo čekao pa čak i pomislio da ništa neće biti od toga zbog toliko čekanja. A onda, kad sam se već pomirio s tim da me nisu izabrali, dobio sam poziv da su me odabrali za ulogu. Snimali smo početkom ljeta prošle godine u Splitu, u vrijeme kada je trajalo i Svjetsko prvenstvo u nogometu, pa je u stankama od snimanja cijela glumačka postava gledala zajedno utakmice. Za koga je navijala Leigton Meester? (smijeh). Ako se dobro sjećam, za Hrvatsku - kaže Marko koji slavnu američku glumicu pamti samo po dobrom.

- Ni u jednom trenutku ona nije izigravala nikakvu zvijezdu. Ponašala se normalno, a stekao sam dojam da se radi o dragoj, toploj, pristupačnoj i pristojnoj osobi koja je skupa sa svima nama jela, pila, pričala... Baš smo se puno družili kao ekipa na samom setu, tim više jer su u vrijeme kada smo snimali film na snazi bile stroge epidemiološke mjere zbog kojih smo na jedan način i bili upućeni jedni na druge. Ali, to nam je prijalo jer smo bili baš dobra ekipa. Imao sam dojam tijekom ta tri tjedna kao da smo kazališna trupa na nekom proputovanju. I to trupa koja dobro radi, ali se i sjajno zabavlja - govori Marko, koji je u ovom filmu jedan od tek pet domaćih glumaca. U trileru, naime, uz Leighton Meester i Christinu Wolfe od 'naših snaga' uz Marka igraju još i Amar Bukvić, Adrian Pezdirc, Iva Mihalić i Lujo Kunčević.

image

Christina Wolfe, Leighton Meester, Kim Farrant, Marko Braić i Lujo Kjunčević

Privatna Arhiva

Za one koji još nisu stigli pogledati Netflixov film - koji je izašao početkom ožujka i puna dva tjedna bio prvi na top ljestvici najgledanijih Netflixovih uradaka u svijetu - spomenimo kako 'The Weekend Away' prati dvije prijateljice Beth (Leighton Meester) i Kate (Christina Wolfe) koje stižu na vikend odmor u Hrvatsku. Nakon što su noć zajedno provele u klubu, Beth se budi ujutro bez sjećanja na prethodnu noć, a Kateino tijelo je pronađeno u moru. Hrvatska policija sumnjiči Beth za ubojstvo, nakon čega se ona sama daje u potragu za istinom. To će je, pak, dovesti do nekih bolnih spoznaja...

Što dalje, pitamo Marka?

- Trenutačno sam sasvim koncentriran na show 'Zvijezde pjevaju'. Teže mi je, naravno, na scenu izaći kao pjevaču, nego kao glumcu, a što se glumačkih planova tiče, uvijek sam otvoren za sve dobre nove izazove - kaže Marko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:17