LIJEPE ‘NOMADICE‘

Dizajnerica Matija Vuica pokrenula nomadsku modno-turističku turneju. Otkrila nam je svoj plan!

"Nomadice" su krenule iz Dubrovnika i cilj im je obići cijelu Lijepu našu

 
 Tonci Plazibat/Cropix

Jedna od najuspješnijih domaćih dizajnerica Matija Vuica (62) osmislila je veliku nomadsku modno-turističku turneju diljem Lijepe naše, simbolično nazvanu "Nomadica", koja je počela u utorak u Dubrovniku.

Događanje, koje je Matija prije dva mjeseca osmislila s Viktorom Dragom, za cilj ima kroz modu obići cijelu Hrvatsku uz pomoć žena koje prezentiraju pojedine gradove ili županije u koje će "Nomadica" svratiti.

image

Tonci Plazibat/Cropix

- Kroz njih ćemo pokazati ljepote Hrvatske, pozitivizam i prezentirati posao u posve drugačijim uvjetima od uobičajenih. "Nomadicom" želimo, potpuno nenajavljeno, za slučajne prolaznike i namjernike na trgovima, ulicama, šumama i jezerima dati svoju energiju tom kraju i uzeti iz tog kraja energiju za nove pothvate. Svaki grad i dio Hrvatske imat će svoju priču. Tako je dubrovačka nazvana "Dress to win" i osmišljena je s Darijom Mikulandrom, njezinom kćeri Sarom, atletičarkom Lukrecijom Dragić i Marom Bratoš koja je imala ulogu i fotografkinje i modela - objašnjava Vuica, dodajući da je Dubrovnik bio priča jakih žena, dubrovačkih vila, koje nose haljine za pobjedu ne samo na Oscaru, red carpetu, nego i u životu.

image

Tonci Plazibat/Cropix

Sljedeća Matijina postaja bila je na rijeci Neretvi, a glavne zvijezde su neretvanske cure, Metkovke.

- U goste nam dolazi Matija Prskalo i iskoristit ćemo ljepote koje Neretva pruža, lađe, ušće, riječne ade, šaš, jedna sasvim druga priča s neretvanskim vilama u lepršavim, svilenim haljinama u boji. Idemo dalje, bez žurbe, i obići ćemo cijelu Hrvatsku, a priča će završiti u Slavoniji, možda u vrijeme žitnih polja ili suncokreta. Ima puno posla, bit će sedam ili osam pozicija, a zemljom će prodefilirati 50-ak haljina. Sve će završiti, čini se, na 40. obljetnicu mog modnog djelovanja - zaključila je dizajnerica.

image

Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:43