PREMIJERA SPOTA

Daleka obala novim singlom ‘Rođendan, Božić i Nova godina‘ poručuje: ‘Radujmo se životu!‘

Za animirani spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je videouradak osmislio i napravio u SAD-u

Daleka obala

 PROMO

Daleka obala uz aktualni hit singl "Cvijet", koji se već tjednima nalazi na vrhovima top lista, predstavlja sjajan novitet znakovito naslovljen "Rođendan, Božić i Nova godina", koji prati originalan animirani videospot.

Nova pjesma omiljene Daleke obale, iza čijeg teksta i glazbe stoji Zoran Ukić, uči nas da kroz život trebamo kročiti kao da je svaki dan rođendan, Božić i Nova godina. Iako ovaj fantastičan novitet stiže prigodno pred blagdane, a po samom naslovu i vremenu objavljivanja da se pretpostaviti da je namijenjena samo za blagdansko doba, to ipak nije isključivo tako. Naime, riječ je o pjesmi koja nosi univerzalnu poruku te poručuje da se radujemo životu i budemo zahvalni na svakom danu pred nama.

"Pokušao sam, u jednostavnoj formi, prikazati trenutak sazrijevanja, kad složeno iskustvo naših ljubavnih ili egzistencijalnih pobjeda i poraza kulminira lakonskim saznanjem kako je potrebno radovati se životu i biti zahvalan na svakom danu. Osjećati se svaki dan kao da je rođendan, Božić ili Nova godina, kako u ležernoj pop-rock maniri poručuje pjesma", kaže Zoran Ukić.

Aranžman pjesme "Rođendan, Božić i Nova godina" potpisuju Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković, Jakša Jordes i Vedran Križan. Za animirani spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je videouradak osmislio i napravio u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalan spot u animiranom obliku prikazuje članove Daleke obale koji prolaze kroz neobične avanture, a cijelu priču zaključuju svojim novogodišnjim nastupom na kojemu vlada, baš kao i u stvarnosti, neopisiva atmosfera koju posjetitelji njihovih nastupa pamte dugo vremena.

image

Daleka obala

PROMO

"Želimo ostati vjerni svom prepoznatljvom zvuku i načinu koje publika voli, ali ne i uspavani i potpuno predvidljivi. Vjerujemo kako je iz raznolikosti zadnjih nekoliko singlova razvidno kako istodobno želimo i donositi svježinu u izražaju i temama. Prema reakcijama publike, to nam dosad uspijeva, a suradnici i kolege koji su pretpremijerno poslušali novi singl kažu da je i 'Rođendan, Božić i Nova godina' na tom putu", zaključuje Zoran Ukić.

Singl "Rođendan, Božić i Nova godina" smjestit će se na sedmom studijskom albumu Daleke obale, još uvijek neotkrivenog finalnog naslova, na kojemu bend marljivo radi paralelno uz koncertne aktivnosti. Od nadolazećih koncerata Daleke obale zakazanih za prosinac, izdvajamo nastupe u Zadru (3.12.), Dubrovniku (6.12.), Hvaru (23.12.), Korčuli (28.12.) i Vukovaru (31.12.).

Singl "Rođendan, Božić i Nova godina" pronađite od petka, 3. prosinca, na svim streaming servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:48