MIA ANOČIĆ VALENTIĆ

‘Brbljava sam i impulzivna poput lika koji glumim, no privatno ne znam tako dobro lagati‘

Mia je otkrila kako kombinira majčinstvo i posao, koliko ima sličnosti s ulogom koju igra, ali i kad bi mogla izreći sudbonosno ‘da‘
Mia Anočić Valentić
 CROPIX

Mladu i perspektivnu glumicu Miju Anočić Valentić (30) publika već neko vrijeme prati u ulozi osebujne Seke u popularnoj seriji Nove TV "Dar Mar". U razgovoru za Jutarnji Mia je otkrila kako kombinira majčinstvo i posao, koliko ima sličnosti s ulogom koju igra u seriji, ali i kad bi ona i njezin zaručnik Aleksandar Pupić i sami, baš poput Seke, mogli izreći sudbonosno "da". Također je otkrila i s kime se na setu najviše zbližila, ali i je li od oca naslijedila i redateljske ambicije te što najviše priželjkuje na privatnom i poslovnom planu.

Završilo je snimanje serije 'Dar Mar'. Kako je bilo snimati uz pridržavanje svih mjera i koliko je bilo uopće teško utjeloviti normalan život u vrijeme pandemije korone?

- Ha čujte, čovjek se na svašta prilagodi kad je to nužno. Na sreću, mi smo na kraju ispali zdrav i složan kolektiv.

Po čemu ćete najviše pamtiti seriju 'Dar Mar'? Kakva je bila atmosfera na setu i s kime ste se od kolega najviše zbližili?

- Seriju ću najviše pamtiti po kolegama i poprilično izazovnom tempu. Na setu je bilo jako veselo. Najviše sam se zbližila sa svojim televizijskim mužem Fabijanom Pavlom Medvešekom, s kojim sam imala prilike surađivati i prije 'Dar Mara' u predstavi 'Kreket' u režiji Renea Medvešeka. Kad smo čuli da ćemo opet surađivati, bili smo presretni. Moram spomenuti svog 'ujaka', maestralnog Milana Štrljića. Bilo mi je gušt gledati Milana kako spretno pliva tekstom i u datim glumačkim zadacima te učiti od njega. Hvala mu na svemu. I hvala Mili Elegović što postoji! S Milom sam se jako povezala i nadam se da će nam se putevi kad-tad opet sresti.

Koliko sličnosti imate s osebujnim likom Seke koji ste utjelovili u seriji i je li vam bio gušt igrati je?

- Seka i ja smo brbljave i impulzivne. Seka pak voli malo manipulirati i zaobilaziti istinu kako bi dobila što želi, a meni je teško lagati i muljati. Nikad mi to nije dobro išlo. Da sam mogla birati koga bih igrala u seriji, odabrala bih Seku. Ona je slojevit lik i može se s njom igrati na razne načine.

image
Mia Anočić Valentić u seriji 'Dar Mar'
Nova TV

Kako ste, s obzirom na zahtjevna i dugotrajna svakodnevna snimanja, uspjeli kombinirati majčinstvo i posao?

- Bilo je izazovno u nekim razdobljima tijekom snimanja. Najviše na početku, kad sam se morala sama sa sobom dogovoriti da je normalno da sin i ja nismo non stop zajedno te na kraju kad sam imala puno gušći raspored i morala sam pametno raspoređivati svoje atome energije, kako bih mogla dati sve od sebe i doma i na poslu. Na sreću, moja sestra Tina nam je jako puno pomogla i bila uz Marliku svakodnevno kad smo mi morali ići na posao.

Tijekom lockdowna uživali ste sa suprugom u vremenu koje ste mogli zajednički provesti sa sinčićem Marlijem. Je li vam bilo teško početi iznova raditi i kako dijelite obaveze oko Marlija?

- Aleksandar je divan tata i partner i mislim da vrlo dobro funkcioniramo u tandemu. Kad smo počeli raditi, trebalo nam je vremena da se svi skupa prilagodimo novom tempu, no uskakali su nam obitelj i prijatelji kad god je to bilo potrebno.

Ovo je razdoblje prilično teško za sve, a posebno za glumce. Što vas čeka u vašem kazalištu Kerempuh? Na kojim sve predstavama radite i koji su novi projekti na vidiku? Nude li se i neka filmska uloga?

- Slažem se da je ovo razdoblje bilo teško za sve, a posebno za moje kolege koji su slobodnjaci. U Kerempuhu trenutačno čekam novu sezonu i igram postojeće predstave, a što se tiče novih projekata izvan matičnog kazališta, ne bih govorila ništa da ne ureknem.

Vrlo ste brzo pokazali da se možete snaći u raznim ulogama. Koliko je činjenica da vam je otac, Saša Anočić, redatelj utjecala na odabir glume kao poziva? Koji vam je najbolji savjet dao otac?

- Činjenica da mi je otac postao prvo glumac pa tek onda redatelj svakako je na neki način utjecala na moj odabir profesije. I Živkov (Mijin stric, glumac kojeg trenutačno gledamo u glavnoj ulozi u seriji 'Dnevnik velikog Perice', op. a.) odabir profesije utjecao je na moj odabir, sigurno. No, o tome u kojem će se smjeru moj život razvijati najviše sam odlučivala ja sama, uz podršku svih, a najviše majke Snježane.

Što vam najviše od Osijeka nedostaje u Zagrebu i koliko često odlazite u posjet rodnom gradu?

- Od Osijeka mi najviše nedostaju ljudi i mir. Kući odlazim kad god mi dopusti moj raspored.

Pretpostavljam da je ovo vrlo često pitanje koje vam postavljaju, no budući da se vaš lik Seka u seriji vjenčao, planirate li vi i vaš zaručnik svadbu i slavlje kad se situacija s koronom malo stiša?

- Mi smo zaručeni već nekoliko godina. Ne žurimo sa svadbom, kao što možete primijetiti. Nismo ništa stopirali zbog korone jer nismo se pozabavili organizacijom. Jednog dana ćemo sigurno napraviti nekakvu zabavu s našim najmilijima.

Kako najradije provodite slobodno vrijeme i kako izgleda vaš idealan dan?

- Slobodno vrijeme uglavnom provodim u prirodi ili u nekoj vikend-kućici s obitelji i prijateljima. Malo jacuzzi, malo sauna pa roštilj...

Koje su vam želje i ambicije u budućnosti što se tiče posla, a i privatno?

- Što se tiče posla, bilo bi lijepo kad bi ga i dalje bilo s obzirom na situaciju u svijetu trenutačno. Privatno, već dugo smo u potrazi za nekretninom pa bih voljela da se to uskoro i ostvari.

Imate li možda i redateljskih ambicija?

- Imam, da. Ali o tom potom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:47