PEDRO SOLTZ

Brazilac poznat kao ‘hrvatski zet‘ otkrio za koga navija: ‘Poznam dobro nogomet, znam što Hrvatskoj fali!‘

- Nije nemoguće da ćemo supruga i ja utakmicu gledati odjeveni u različite dresove, govori nam Pedro Soltz

Pedro Soltz

 Instagram/Pedro Soltz

Za koga ću navijati u petak? Što misliš? - smije se Pedro Soltz, pa kaže:

- Naravno, za Brazil! Ali, ovo će biti prva utakmica nakon koje neću biti žalostan ako Brazil izgubi, jer to će značiti da Hrvatska ide dalje - ističe brazilski model s hrvatskom adresom.

Pedro (36) je rođen u brazilskom gradu Belo Horizonte, a iz Brazila je otišao u dobi od 19 godina, kada je zbog posla proputovao skoro cijeli svijet. Radio je za mega uspješne klijente kao što su Dolce&Gabbana, Armani, Zegna, Versace, Cavalli... kao i za mnoge velike brendove poput Gillette, L‘Oreal, Barila, Belvedere, Fernet Branca, Lavazza, Head&Shoulders, Garnier, Henkel, Schwarzkopf... Svoju partnericu, manekenku i voditeljicu Iris Cekuš, s kojom već ima kćerkicu Laru i s kojom upravo čeka prinovu, upoznao je 2010. godine u Milanu na snimanju kampanje za jedan luksuzni brend. Šest godina kasnije njih dvoje su se vjenčali i otada žive u Hrvatskoj, pa pitamo Pedra zna li njegova Iris za koga će on ovog petka navijati.

- Jasno da zna! Mi smo u svim dosadašnjim utakmicama u kojima je igrao Brazil navijali za Brazil, no u petak će biti drugačije, jer će Iris navijati za Hrvatsku, pa nije nemoguće da ćemo utakmicu gledati odjeveni u različite dresove. Čak razmišljamo da se nekako organiziramo i u petak odemo za Katar, međutim, kako zbog posla i ostalih obaveza ne vjerujem da ćemo to uspjeti napraviti, najvjerojatnije ćemo navijati od doma - kaže Pedro, koji je kao dječak i sam sanjao o karijeri nogometaša.

Maneken rođen u gradu Belo Horizonte (što u prijevodu s portugalskog znači ‘lijep obzor‘), djetinjstvo je proveo na farmama u brazilskoj državi Minas Gerais, odrastajući s roditeljima, dva brata i dvije sestre. Pedrov otac imao je građevinsku tvrtku i uz to se bavio ekonomijom i financijama, a majka je radila poslove vezane uz kavu jer dolazi iz grada Tres Pontas, poznatog po njenoj proizvodnji. Premda dolazi iz zemlje poznate po plesu i nogometu, tijekom sudjelovanja u ‘Plesu sa zvijezdama‘ Nove TV u kojem je i pobijedio tvrdio je kako, što se sambe tiče, ima ‘dvije lijeve noge‘, no, otkriva, to nije vrijedi i za nogomet.

- Kao klinac godinama sam igrao u brazilskim juniorskim nogometnim klubovima ‘Atletico‘ i ‘Flamengo‘ i to neko vrijeme na poziciji napadača, a potom i kao golman. Sviđalo mi se igrati u napadu, ali kao golman sam bio bolji - priznaje model koji je svojedobno u seriji Nove TV ‘Kud puklo da puklo‘ glumio Jesusa Tita, Brazilca koji u Hrvatsku dolazi kao velika nogometna nada. U stvarnosti, njegova nogometna karijera prekinuta je zbog njegovih drugih interesa što ga, kao i većinu navijača danas ne priječi da uoči sportskog okršaja procijeni i analizira utakmicu koju svi jedva čekaju.

- Mislim da će to biti sjajna utakmica, prepuna neizvjesnosti. Obje momčadi su dobre, ali, isto tako, smatram da obje momčadi još uvijek nisu pokazale svoje glavne adute. Čini mi se kao da Hrvatskoj fali mrvica agresivnosti, a Brazil, s druge strane, dijelove dosadašnjih utakmica odigrao je sjajno, ali postoje dijelovi u kojima navijači baš i nisu bili zadovoljni onim što su vidjeli na terenu. Zbog svega toga moguće je da pobijede i jedni i drugi, a mislim da ćemo u petak gledati utakmicu za pamćenje - predviđa Pedro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:46