EKSKLUZIVNO

Baby Lasagna za Jutarnji: ‘Zvao me jedan važan čovjek. Prije nastupa ću se obavezno pomoliti...‘

Hrvatski predstavnik u utorak nastupa u prvom polufinalu, gdje je favorit, ali kaže da o plasmanu ne razmišlja

Baby Lasagna

 Livio Andrijic/Cropix

Iskreno, ne razmišljam previše o tome što će biti sutra. Mi smo spremni, na probama je sve prošlo onako kako smo zamislili, ali nije sad da sjedim u hotelskoj sobi i razbijam glavu time na kojem ću mjestu na kraju završiti- rekao nam je Baby Lasagna dan uoči nastupa u prvom polufinalu Eurosonga, uoči odlaska na probu koju će gledati eurovizijski žiriji. Podsjetimo, u polufinalnim večerima glasat će samo publika, no žiri će ipak dati svoje ocjene koje će se obznaniti jedino u slučaju da se nešto poremeti s glasovima publike u polufinalnim večerima Eurosonga koje su na rasporedu u utorak i četvrtak. U samom finalu uz publiku će glasati i žiriji, na osnovu viđenog na probi koja će se održati u petak, kada će biti poznati svi eurovizijski finalisti.

No, vratima se Baby Lasagni. Ima li kakav ritual prije izlaska na pozornicu?

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

- Imam. Uz obaveznu molitvu znam ponekad ispucati energiju tako da shadow boksam, a koji put slušam rap glazbu da me nabrije - otkriva Baby Lasagna, koji ni tijekom boravka na Eurosongu ne propušta gledanje svoje omiljene serije ‘The Office ‘.

- Pogledao sam je već, mislim, 30 puta, a što se mene tiče, mogao bi baš i po trideset i prvi, jasno, ako Elizabeta dozvoli. Naravno, i ona voli tu seriju, pogledala ju je već nekoliko puta, ali nije manijak poput mene - kroz smijeh kaže Baby Lasagna kojem se svakog dana, otkako je otputovao u Švedsku, javljaju brojni domaći glazbenici kako bi mu izrazili podršku.

- Zadnji me zvao Alen Vitasović i baš mi je bilo drago čuti ga, jer ga iznimno poštujem, a nas dvojica imali smo u prošlosti brojne zajedničke svirke - govori Baby Lasagna koji se već sasvim aklimatizirao u Malmöu.

- Grad je prekrasan, velik je a ima vibru malog grada rađenog po mjeri čovjeka. Prepun je parkova i zelenila, jedino me ubija ovdašnja klima. Čas je sunce, čas kiša, i onda ono, meni najgore, vjetar - govori glazbenik koji je inače veliki ljubitelj mačaka. Žao mu je, veli, što u Malmöu nije vidio puno mačaka, a njegove tri mačke Stipe, Gertruda i Branka jako mu fale.

- Znam da su dobro, trenutno su kod Elizabetinih u Kašteliru, ali jedva čekam da ih pomazim - kaže Marko koji voli sve životinje.

- Volim i pse, ali njih se i bojim. Ostalo mi je to iz djetinjstva jer su me kao malog par puta ugrizli - kaže Baby Lasagna koji će se po povratku u Hrvatsku baciti na snimanje svog albuma čiji se izlazak očekuje koncem ljeta. Album će se, doznajemo, zvati ‘Demons and Mosquitos ‘ (Demoni i komarci).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:25