IZ PRVE RUKE

Antonia Matković Šerić: Duet s Banom bio je jedna od mojih želja. Pjesma se ljudima sviđa

Budući da smo suprug i ja u istom bendu, nije jednostavno organizirati život sa trogodišnjom kćeri. Uspijevamo iz kaosa napraviti red

Antonia Matković Šerić
 Neja Markičević/Cropix

Pjevačica grupe Pavel Antonia Matković Šerić s prekrasnim je duetom "Srce se ne predaje" iz svojevrsne glazbene izolacije izvukla legendarnog Marijana Bana, a pjesma čiji je autor Srđan Sekulović Skansi osvaja na prvu. Gotovo istovremeno izašao je i novi Pavelov singl "Dobri se zaborave" kao najava njihova novog albuma.

Kako je došlo do vašeg dueta s Banom?

- Srđan Sekulović Skansi napisao je pjesmu prije nekoliko godina za potrebe mjuzikla 'Rikard Lavljeg Srca' i imao je na umu duet. Bana koji utjelovljuje Rikarda i mene kao vilu. Snimili smo to, međutim mjuzikl nije zaživio, a pjesma je ostala snimljena, tako da je Skansi ulovio moj i Banov vokal.

Na tome je ostalo. Nakon nekoliko godina pitala sam Skansija što je s pjesmom, da napravimo nešto s njom jer je šteta da propadne, i krenuli smo. Nasnimio je sve instrumente, isproducirao i napokon je ugledala svjetlo dana. To mi je iznimno drago i zaista me veseli da je rezultiralo pjesmom u eteru i da je ljudi tako lijepo prihvaćaju i da se mnogima sviđa.

Slijedi li i spot?

- Trebalo bi ga snimiti, no kako je korona u jeku, moramo to odgoditi za bolja vremena. Ali, nadam se da ćemo i to obećanje ispuniti jer rekli smo da moramo zaokružiti cijelu priču. Zasad, Ban i ja smo se dogovorili da se barem nađemo na kavi.

Imate li ambicija prema mjuziklu?

- U jednoj fazi života sam gravitirala takvom teškom izričaju jer bavila sam se plesom mnogo godina, pa i glumom u jednom periodu. Ipak, život je otišao u drugom smjeru i ne bih se vraćala u te vode. Ne privlači me, a imam i stalni posao kao konzervator u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika, tako da mi sad sve te životne okolnosti i obaveze ne bi dopuštale bavljenje mjuziklima.

No, ovo je jedan lijepi izlet i od mnogih dueta koje sam priželjkivala u životu, Marijan Ban je definitivno bio jedna od želja. Sretna sam da se nakon Tedija Spalata i Ivana Dečaka iz Vatre sada mogu pohvaliti da je i Ban još jedan veliki plus tom mom malom svijetu dueta.

Što se zbiva s Pavelom u za glazbenike teško vrijeme korone?

- Pavel i dalje radi. Mi smo neumorni, šibamo punom parom, spremamo novi album. Nova pjesma 'Dobri se zaborave' je vani. Prezaposleni smo u svakom smislu. Korona nas nikako nije zaustavila. Dapače, možda nam je omogućila još više vremena za bavljenje konkretno glazbom, stvaranje pjesama, snimanje i tome smo se u potpunosti posvetili.

Je li u planu i nešto s vašom samostalnom karijerom, kao Tonka?

- To je pitanje koje se logično nameće jer je izašla moja pjesma s Banom, a rekli smo kad smo radili i prvi solo album da bi bilo dobro napraviti i drugi. Kad se u meni pobudi želja, možda počnem prikupljati pjesme za njega. To kod mene ide dosta spontano i nikad se ne zna. Možda već za dvije godine bude nešto novo, pa ću supruga Aljošu malo upregnuti, jer sama ne pišem pjesme.

Imate li vi autorskih ambicija?

- Voljela bih jednom napraviti autorski projekt s Aljošom, da sudjelujem u pisanju pjesama, a on da mi kao mentor pomogne. Voljela bih da imamo nešto zajedničko, a ne da samo ja pjevam, a on piše. To mi je neostvarena želja. Uvijek mi daje pjesme na reviziju, pa ja tu i tamo promijenim neki stih. No, njegove pjesme su jednostavno 99 posto toliko dobre da ih ne treba ni dirati niti mijenjati.

Kako glazbu spajate s poslom restauratorice?

- Kod mene je sve moguće. Studirala sam konzervaciju i dekoraciju na Likovnoj akademiji. Zaposlila sam se u Zavodu za zaštitu spomenika i volim svoj posao. Težak je i pun izazova i poteškoća svaki dan, ali se uspješno rješavaju. Hendlam to, uživam, a posao mi je bitan i zbog financijske situacije, tako da imam sreću da radim ono što volim. Glazba je ispušni ventil i u mom je životu bila puno prije nego što sam počela raditi i nje se nikad nisam bila spremna u potpunosti odreći. A i nema potrebe. Teško je sve uklopiti, pogotovo kad su razna snimanja, promocije i nastupi, a još sve to uz malu bebicu.

Kako ste se vi i suprug organizirali kad je riječ o vašoj trogodišnjakinji Luni?

- Nas dvoje smo u istom bendu, nije jednostavno, ali pomažu nam puno baka, dida, nona, nono, svi. Uspijevamo iz kaosa napraviti nekakav red, no nije jednostavno. Kao svaka majka imam grižnju savjesti kad god odem od nje nakon posla, kad trebam nešto snimiti, ići na promociju ili dati intervju, ali naučila sam se nekako nositi s tim. Malo mi je sad lakše jer, nažalost, zbog korone nema svirki, pa sam se više uspjela posvetiti svojoj Luni. To mi je lijepi dio ove godine, jedan bonus u svemu ovome. Samo rade prstići, ljubimo se, grlimo i ukrašavamo stan za nadolazeće blagdane.

Koliko često iz Zagreba putujete u rodni Split?

- Slabo, ali dovukla sam roditelje iz Splita u Zagreb, jer i sestra tu živi s djecom. Oni su toliko krasni, divni i nesebični da su si ovdje kupili stan u kojem borave zimi da nama ne bude gnjavaža.

Tko je zaslužan za vaš ženstven i glamurozan stil?

- Većina zasluga ide Mariji Cvitanović koja je moja stilistica već pet godina. Volim nositi njezine kreacije, ali me i stilizira. Ima veliki ormar prepun sjajnih kombinacija, pa me sredi. Ima i svoj frizerski salon, pa je zaslužna i za moju kosu.

Kakvi su vam planovi za dalje?

- Želimo u ovoj godini objaviti album. Puno smo truda i ljubavi, kao Pavel, uložili u njega. Nadamo se i nekim nagradama jer toliko je truda uloženo. Zapravo, treba nam samo zdravlja jer vidjeli smo da je to sada najvažnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:54