ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Ante Gotovina svratio na tonsku probu Daleke obale: ‘Veliki gospodin! Sluša samo naše pjesme dok se karta‘

Jako puno zna o jazzu, obožava saksofon. Baš me se dojmio, otkrio je Jakša

Ante Gotovina s članovima Daleke obale

 Facebook

Prva proba Daleke obale bila je na ljeto 1985. na Bačvicama s akustičnim gitarama, usnom harmonikom i šuškama pa je ovo naše što smo pripremali zadnjih mjeseci kod Jakše u Rupi povratak korijenima, riječi su to Borisa Hrepića Hrepe, jednog od osnivača splitskog benda, pa te rečenice još i više dobivaju na težini, pišu 24 sata, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrepa i Jakša Jordes, koji je naslijedio prvog pjevača Marijana Bana, prošlog su tjedna imali nastupe u Šibeniku i Pakoštanima. Jakša i Hrepa (ex Daleka obala) pisalo je na plakatima, koji su na tonsku probu privukli i generala Antu Gotovinu.

- Sjajan čovjek, pristojan i jednostavan. Pričao nam je o glazbi, kako voli jazz i saksofon. U Parizu je često odlazio u jazz klubove, a onda, kad bi došao, jedan mu je prijatelj saksofonist uvijek posvetio pjesmu.

‘Ovo je za Tonija‘, rekao bi svirač - prenio je Hrepa.

Tada bi se iz glazbenikova saksofona počeli čuti taktovi "What a Wonderful World" velikog Satchma, odnosno Louisa Armstronga. Pričao je tako dvojac iz ex Daleke obale s Gotovinom o muzici, zvonkoj radosti.

- Kaže da kada karta, bilo sa ženom, bilo s prijateljima, sluša Daleku obalu - otkrio je Hrepić.

Prva dva koncerta koji su imali prošli su sjajno. Neki su ih došli čuti, da "provjere kako to zvuči". Svi su otišli zadovoljni.

- Pa prva proba nam je bila akustična, sad se samo vraćamo temeljima - objašnjava Hrepa.

Jakša je uskočio s glasom, i sam Ban ga je "blagoslovio" kao legitimnog nasljednika, a i sa saksofonom.

- Sjajno su prošli koncerti, odlična je bila atmosfera. I moram samo dodati kako je Gotovina veliki gospodin. Jako puno zna o jazzu, obožava saksofon. Baš me se dojmio - dodao je Jakša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:43