INTERVJU U ITALIJI

Ana Radišić ugostila slavnog Robina Sharmu: ‘Ovo smo dogovarali 10 mjeseci, reći ću vam tajne koje mi je otkrio‘

Sharmina posljednja knjiga najprodavanija je u svijetu, a Ana Radišić intervju s njim lansirat će u nedjelju na svom You Tube kanalu

Robin Sharma i Ana Radišić

 Redlight Production/Redlight Production

Poznata voditeljica Ana Radišić upravo se vratila iz Italije gdje je za svoj podcast razgovarala sa slavnim motivacijskim stručnjakom, Kanađaninom Robinom Sharmom, čovjekom koji je prodao milijune primjeraka svojih knjiga i smatra se jednim od najboljih svjetskih savjetnika za leadership i samooptimizaciju. Među njegove klijente ubrajaju se čuveni milijarderi, profesionalne sportske superzvijezde i mnoge tvrtke s popisa Fortune 1000, a Radišić će ovo izdanje podcasta objaviti u nedjelju 19. svibnja na svom YouTube kanalu točno u 19 sati.

* Kako vam je uspjelo ugostiti Sharmu?

- Kad sam krenula s podcastom, znala sam i osjećala da radim sadržaj iza kojeg stojim cijelim svojim bićem, svakom stanicom i naposljetku imenom i prezimenom. Odlučila sam vrijednosti koje njegujem i živim kroz ljude koji inspiriraju staviti ispred reflektora javnosti. Sve iskustvo koje sam stekla radeći u tradicionalnim medijima implementirala sam u digitalni svijet, podcast kao format te počela razvijati iz nule vlastitu poduzetničku priču. Robina Sharmu čitam posljednjih deset godina i izrazito mi je pomogao njegov rad u osobnom i profesionalnom razvoju. Intuitivno, ali prizemno pristupam svakom svom profesionalnom koraku. U trenutku kad sam osjetila da je vrijeme za inozemni ‘iskorak‘, odvažila sam se hrabro na njega. S timom sam predano radila na tome deset mjeseci. I ‘dogodio‘ se. Njegov globalni tim prepoznao je moj podcast kao mjesto gdje će se prvi put obratiti publici na Balkanu. Trebam li vam uopće reći koliko sam ponosna i sretna?

image

Robin Sharma i Ana Radišić

Redlight Production/Redlight Production

* Koliko dugo ste se pripremali za to gostovanje, jer ipak je u pitanju gost čiji je opseg djelovanja vrlo kompleksan i širok?

- Veliki sam perfekcionist i kad je posao u pitanju, ništa ne prepuštam slučaju. Osim što njegove knjige čitam godinama i volim poklanjati, slušala sam danima njegove intervjue i istraživala. Imala sam snažnu pripremu. Uz nju također u razgovorima uvijek puštam intuiciji da me vodi. Dok slušam sugovornika, često se volim nadovezati te zagrebati nekoliko slojeva ‘dublje‘ gdje otkrijem i neke stvari kojima se možda nisam nadala. Tako je bilo i s Robinom Sharmom. Što se tiče cijelog ovog projekta koji smo snimali u Firenzi, kompletan uži tim bio je uključen. Mjesecima. Kada dogovarate ovakvu razinu gostovanja, tada je logistika iznimno važna, kao i brzina protoka informacija te osiguranje produkcije, lokacije i organizacije na najvišem mogućem nivou.

* Kako vas se dojmio Sharma? Je li bio strogo profesionalan i je li imao prohtjeve kakve često čujemo da imaju velike zvijezde?

- Kažu da su najveći uistinu najskromniji ljudi. Robin Sharma upravo to jest! Iako je sva komunikacija ovih mjeseci bila točno onakva kakvu očekujete od osobe sa statusom koji on ima. Od vremena snimanja, provjera te informacija koje smo s naše strane imali s njegovim timom koji je na profesionalnom nivou kojem se divite, doslovno, on je kada je zakoračio iz auta koji ga je dovezao u dvorište vile gdje smo snimali bio - "just Robin" (samo Robin op. a.). Osoba predivne energije. Skroman. Zamolio je da mu skuhamo kavu s kojom je bio oduševljen. Donijeli smo mu poklone iz Hrvatske poput malog stabla dalmatinske masline te medalje Dražena Petrovića u čokoladi i nekoliko divnih simbola iz Hrvatske kojima je bio oduševljen. Kako je reagirao, vidjet ćete kroz moje mreže i podcast.

image

Robin Sharma i Ana Radišić

Redlight Production/Redlight Production

* Možete li izdvojiti za vas pet najvažnijih Sharminih poruka, savjeta?

- Definitivno sve započinje jutrom i kvalitetnim rutinama koje kad su nam navika omogućuju prosperitetniji život. Zapravo je naše ponašanje u danu mikropokazatelj odnosa prema životu. Dirnuo me primjerima važnosti autentičnosti, zahvalnosti, njegovanja vjere u vlastite vrijednosti i osobni ‘put‘ koji će, ukoliko je težak, omogućiti sigurno dugoročno kvalitetniji život. Zatim i koliko rastemo iz otežavajućih i bolnih iskustava. Otkrio je puno o posljednjoj knjizi "The Wealth Money Can‘t Buy" koja je nedavno izašla i trenutno je najprodavanija na svijetu. Iznimno je bio inspirativan, ali to prepuštam i samim gledateljima da pogledaju, poslušaju i dožive u nedjelju u 19 sati kad podcast ide live na mom YouTube kanalu.

* Pretpostavljam da bi ovo recentno gostovanje izdvojili među one najznačajnije. Koje bi tu još svrstali iz bilo kojeg razloga?

- Svako gostovanje, a bilo ih je do sada više od 150, ostavilo je na mene velik trag. Brojne priče su me dirnule, motivirale, neke čak posramile, a velik broj njih bio mi je snažan vjetar u leđa za nastavak puta i još jaču vjeru u ono što jesam, živim te promičem alatima i znanjem te iskustvom koje imam. Definitivno je ovaj inozemni iskorak najveći i najviši korak u mojoj karijeri, kao i rezultat kvalitete medija koji polako gradim i priče koju promičem kako online putem tako i definitivno offline aktivacijama kao što su eventi "Putem oblaka".

image

Robin Sharma i Ana Radišić

Redlight Production/Redlight Production

* Vaš podcast sada je već u četvrtoj sezoni emitiranja s gotovo stotinu odrađenih epizoda. Pokrenuli ste ga u vrijeme lockdowna. Koliko ste zadovoljni rezultatima, jesu li ispunili vaša očekivanja?

- Svaka poruka koju dobijem od gledatelja bili oni studenti ili ljudi u srednjoj ili starijoj dobi zapravo moje su brojke i nagrada. Motivacija za dalje. Iza nas su divni eventi, uživo podcasti, sati i minute ispričanih priča. Tim koji se svakodnevno širi i njeguje vrijednosti koje živim su oslonac i moje produžene ruke. Znate li na što sam zapravo najponosnija? Na početke, neodustajanje i vjeru da se pomicanjem granica uistinu može rasti i živjeti. Osobne uspjehe ne volim brojati, oni su samopouzdanje za nove snove. Kad smo kod ponosa, najponosnija sam na ljude koji su sa mnom od prvog dana. Prvog podcasta snimljenog u iznajmljenom stanu s iznajmljenom opremom do oblaka koji su nas otisnuli danas u nebo ispod i iznad te izvan granica Lijepe Naše.

image

Robin Sharma i Ana Radišić

Redlight Production/Redlight Production

* Što se tiče biznisa podcasta, jer on je definitivno to postao, može li se u Hrvatskoj od njega živjeti?

- Danas je podcast postao moj posao od kojeg živim. No, moram priznati da sam morala uložiti i investirati jako puno te biti strpljiva. Iznimno strpljiva. Kao u svemu u životu, želite li da je vaš proizvod na visokom nivou, morate biti spremni žrtvovati neke stvari, biti strpljivi, izuzetno fokusirani, razmišljati o strategiji, prizemno povlačiti korake, a hrabro odlučivati. I najvažnije, imati ljude koji su u svojim granama posla najbolji. Imam sreću da sam takvima okružena.

* I za kraj, koja nova gostovanja pripremate i kojeg biste gosta jako voljeli vidjeti nasuprot sebe, ali nikako da ga dogovorite?

- Trenutno sam na valu ovog divnog događaja i gostovanja koje je iza mene. Ostat će zasigurno još dugo tako. Dat ću si vrijeme da ga isprocesuiram, a definitivno će mi i promijeniti perspektivu nekih novih planova koji će se odvijati u budućnosti. Trenutno sam fokusirana na naš rođendan koji će biti ubrzo, 21. lipnja u zagrebačkoj Laubi. Ono što mogu obećati jest to da ćemo definitivno napraviti umjetnost i na neki način potruditi se ponovo pomaknuti granice i potaknuti sve zajedno da vjerujemo u vlastite oblake! Jer kao što vidite... itekako su mogući i granica nemaju.

image

Robin Sharma i Ana Radišić

Redlight Production/Redlight Production
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 16:24