POČEO JE SUPERTALENT

Amerikanac hrvatskim pjesmama oduševio žiri, desetogodišnjak rasplakao Martinu, a ‘pao‘ je i prvi zlatni gumb

Novi kandidati su svojim točkama raznježili, razveselili, zabavili i dobro nasmijali gledatelje

Magic Leon

 Luka Dubroja/

Deveta sezona Supertalenta već je u prvoj epizodi donijela brojna iznenađenja, a gledatelji su imali prilike upoznati zanimljive kandidate koji su ih svojim točkama raznježili, razveselili, zabavili i dobro nasmijali.

Osmero je kandidata svojim nastupima probilo led u prvoj epizodi, a pao je i prvi zlatni gumb koji je otišao u ruke iluzionista Magic Leona koji je zahvaljujući voditeljima Igoru i Frani osvojio izravnu ulaznicu za polufinale. Iako je Leon u Supertalentu sudjelovao prije 11 godina, kada nije uspio ostvariti svoj san, ove se godine vratio da pokaže izbrušeni talent i ispravi prošlost, a njegovi uigrani trikovi ne samo da su izmamili prolazne glasove žirija, nego i zlatni gumb kojega na audicijama priželjkuje svaki natjecatelj. „Bio sam skeptičan na početku jer nisam znao što da očekujemo, ali mislim da smo svi oduševljeni!“, poručio je novi član žirija Fabijan Pavao Medvešek. Nakon što su voditelji pritisnuli zlatni gumb, pozornicu su prekrili zlatni konfeti, a Leonu je u zagrljaj dotrčala supruga koja nije mogla sakriti oduševljenje. „Ovo je moja supruga Monika s kojom sam 11 godina u vezi, od srednje škole. Ona je tu i podržava me u svemu. Vidimo se u polufinalu“, poručio je Leon čiji je povratnički nastup na Supertalentu dobio najbolji mogući ishod.

image

Magic Leon

Luka Dubroja/

Za kulminaciju pozitivne energije u studiju pobrinuo se Amerikanac Justus Reid koji se žiriju došao predstaviti s talentom pjevanja hrvatskih pjesama. Iako mu je hrvatski jezik u potpunosti nepoznat, Justus je svojim izvedbama domaćih pjesama na društvenim mrežama prikupio na tisuće fanova diljem Balkana, a nove je obožavatelje dobio i među članovima žirija. Iako je na TikToku Justus s preko 380 tisuća pratitelja prava zvijezda, tvrdi da ga kod kuće ljudi ne prepoznaju jer njegovi pratitelji dolaze s područja Balkana. „Mogu posjetiti Balkan i biti slavan na nekoliko dana ili tjedana, a onda se vratiti kući i biti obična osoba“, poručio je Justus koji je na Supertalent došao kako bi proširio vidike i isprobao nešto novo. Za svoj audicijski nastup Justus je pripremio kompilaciju brojnih hitova poznatih izvođača poput Colonie, Severine i Petra Graše, a nije izostavio ni članicu žirija Maju Šuput. „Zbilja si odličan jer je ovo puno riječi za zapamtiti. Čak ih ni ja ne znam, a iz hrvatske sam. Mislim da će ti biti zabavno ovdje, a i ti si nama bio zabavan!“, zaključio je Fabijan koji je Justusu, baš kao i ostatak žirija, bez dvojbe dao prolazni glas.

image

Justus Reid

Luka Dubroja/

Veliku zanimaciju žirija svojim je originalnim i riskantnim nastupom pobudila 22-godišnja Njemica Rachel Belle Barum koja je uz Davorovu i Fabijanovu asistenciju demonstrirala zahtjevne trikove bičem. Rachel je spretnim i preciznim pokretima prepolovila cvijet koji je Davor držao među zubima te bananu koju je u rukama pridržavao Fabijan, a nakon besprijekorno izvedenih trikova, članovi žirija i sami su odlučili testirati koliko su vješti u rukovanju bičem. Nakon što su Davor i Fabijan uz Racheline upute svladali osnovni pokret, na pozornicu se popela Maja koja se iz prve ruke uvjerila da je za baratanje ovim rekvizitom potrebno puno preciznosti i vježbe. Iako im je zvuk udarca bičem nakratko oduzeo dah, članovi žirija s četiri afirmativna glasa omogućili su Rachel prolaz u daljnje natjecanje. „Idućeg puta voditelji Igor i Frano bit će tvoji asistenti“, šaljivo je poručila Maja.

image

Rachel Belle Barum

Luka Dubroja/

Oduševljenje žirija izazvao je i akrobatski duo NS Acrobalance kojeg čine Nenad i Jelena iz Srbije. Iako su u vezi pet godina, Nenad i Jelena znaju se preko 20 godina jer su zajedno išli u razred, a život ih je nakon fakulteta ponovno spojio. Svoje su akrobatske vještine počeli razvijati vježbajući uz YouTube videe, a naporan višegodišnji rad i dinamična koreografija, koja je zbog svoje pozadinske priče doprla do žirija, donijeli su im četiri prolazna glasa. „Već dugo nisam vidjela nešto što me toliko izulo iz cipela jer nikada nisam ni vidjela takvo nešto“, zaključila je Martina s kojom se složio Davor zaključivši: „Rekao bih najbolji akrobatski nastup koji smo dosad vidjeli“.

image

NS Acrobalance

Luka Dubroja/

Akrobat Popiño koji se u Hrvatsku preselio iz Venezuele u svom je adrenalinskom nastupu demonstrirao zavidnu vještinu balansiranja i žongliranja, a srca publike i žirija pridobio je humorom kojim je upotpunio cijelu točku. „Nema se što tu puno pričati – DA“, kratko je i jasno rekla Maja s kojom se složio ostatak žirija.

image

Popino

Luka Dubroja/
image

Mauro Jakić

Luka Dubroja/

Na pozornicu Supertalenta stao je i 10-godišnji Mauro Jakić koji se predstavio izvedbom Adeline pjesme ‘Easy On Me‘. Budući da se još od prošle godine žarko želio prijaviti u show, Mauro je na audiciju doputovao iz Švicarske gdje živi sa svojom obitelji, a izlazak pred žiri i publiku izazvao mu je tremu zbog straha da ne dobije X. „Ovo ne da nije zavrijedilo X, nego je ovo možda jedna od najljepših dječjih izvedbi u jako puno sezona Supertalenta. Predivno pjevaš, imaš predivan i taj glasić dok pričaš, a imaš i predivan glasić dok pjevaš. Super kontroliraš glas i možeš pjevati punim tonom, a možeš otići i u ovaj lijepi, nježni falset“, zaključila je Martina koju je dječak i rasplakao svojom emotivnom izvedbom.

Mauro je nakon nastupa dobio četiri prolazna glasa i zajedničku fotografiju s članovima žirija za uspomenu.

image

Mladen Bubić

Luka Dubroja/
image

Ruža Zujo

Luka Dubroja/

U prvoj epizodi devete sezone bilo je i onih nastupa koji nisu uspjeli izboriti prolazne glasove za nastavak natjecanja, a jedan od njih bio je 36-godišnji mađioničar Mladen Bubić koji svojim trikovima nije uspio očarati žiri, a njihove kriterije nije uspjela zadovoljiti ni Ruža Žujo koja je za svoj audicijski nastup odabrala pjesmu ‘Miljacka‘ Halida Bešlića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:38