Zašto su u kriznim situacijama prodajne vještine ključ poslovnog uspjeha?

Aspira promo

Priključite se Aspirinom programu Voditelja prodaje koji započinje 16. travnja i steknite sve potrebne prodajne vještine za unaprjeđenje poslovnih rezultata

Nalazimo se u situaciji kada kvaliteta našeg proizvoda ili usluge ne garantira nužno željeni poslovni uspjeh kao što je to bilo prije. Zašto je to tako? Većina tržišta postala je visoko konkurentna te sklona učestalim promjenama, a ponuda vrlo često premašuje potražnju. Osim toga, moderni kupci danas traže mnogo više od finalnog proizvoda, traže rješenje svog problema!

No da bismo imali priliku ponuditi im svoje rješenje, potrebno je okupirati njihovu pažnju i steći povjerenje. U tome nam uvelike pomažu prodajne vještine koje su primjenjive na sve vrste poslovanja.

Visoka škola Aspira, u suradnji s najboljim stručnjacima iz prakse, provodi tromjesečni program Voditelja prodaje koji je skup svih tema i tehnika koje će Vam, kroz konkretne primjere, omogućiti da postanete najznačajnija karika prodajnog tima Vašeg poslovanja i tako postignete željene poslovne rezultate.

Program je namijenjen onima koji se žele baviti prodajom, kao i onima koji se njome već bave, a žele formalizirati i unaprijediti vještine i znanja koja posjeduju. Zbog otvaranja novih tržišta u Hrvatskoj i širenja postojećih na inozemstvo, sve veća je potražnja za voditeljima prodaje što utječe direktno i na tržište rada. Osim što će ovakva vrsta usavršavanja poslodavcima omogućiti da vođenje prodaje obavlja stručna osoba, omogućiti će i nezaposlenim osobama da steknu znanja i vještine te postanu voditelji prodaje u području tehnike upravljanja i vođenja prodajnog postupka, poslovnog komuniciranja i marketinga. Također, polaznici programa moći će međusobno dijeliti svoja poslovna iskustva i na taj način učiti i jedni od drugih.

Po završetku programa, polaznici će razlikovati stilove i načine prodaje, biti u mogućnosti prepoznati karakteristike i specifičnosti proizvoda u svrhu donošenja odluka nužnih za što bolji marketinški plasman proizvoda, razlikovati strategije i taktike poslovnog pregovaranja, identificirati obilježja potrošača i modela ponašanja te komunicirati na primjeren način, a sam program odobren je od strane Ministarstva i upisuje se u e-radnu knjižicu.

Sve gore navedeno vrlo je važno za opstanak poslovanja u kriznim situacijama poput ove u kojoj se mnoga poduzeća upravo nalaze. Svaka kriza, bilo ona tržišna, zdravstvena ili neke druge prirode, uzrokuje povećanu pažnju prilikom upravljanja budžetima kućanstva i smanjuje potrošnju na globalnoj razini. Upravo tada, prodajne tehnike ono su što svakom poduzeću može osigurati konkurentu prednost.

Ukoliko želite unaprijediti svoje vještine, priključite nam se na programu Voditelja prodaje s početkom u 16. travnja. Više informacija o programu potražite na sljedećem linku: https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-prodaje/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:39