Video

Zaposlenici poznate banke originalnim stihovima zahvalili herojima 2020. godine

Sberbank Hrvatska je ovogodišnju blagdansku čestitku posvetio epidemiolozima, liječnicima, medicinskim sestrama, svim javnim službama i vatrogascima
Sberbank promo

Sberbank se na hrvatskom tržištu pojavila 2013. godine, a mnogi od nas pomalo su zaboravili što se tada u svijetu događalo. Te je godine Hrvatska postala 28. članica Europske unije, a kardinalska konklava izabrala je Jorgea Maria Bergoglia iz Buenos Airesa za papu. Time je papa Franjo postao prvi poglavar katoličke crkve koji dolazi iz Latinske Amerike. Tad je stigla i britanska kraljevska beba, princ George, a umrli su bivša britanska premijera Margaret Thatcher kao i bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela. Svijet se u posljednjih sedam godina poprilično promijenio, no digitalne tehnologije i društvene mreže zbližile su nas i povezale više nego ikad.

U povijesti čovječanstva ova 2020. godina ostat će zauvijek zapamćena kao godina u kojoj smo se borili protiv pandemije koronavirusa COVID-19, no pamtit ćemo je i kao godinu u kojoj smo pokazali koliko je bitno zajedništvo, suradnja, ali i požrtvovnost, kako bismo pobijedili sve izazove s kojima se suočavamo.

To je pokazala i Sberbank Hrvatska koja je ovogodišnju božićnu čestitku posvetila svim građanima, ali i onim istinskim anonimnim herojima koji su u vrijeme pandemije i razornog potresa pokazali koliko znači zajedništvo i predanost. Zaposlenici Sberbank snimili su drukčiju božićnu videočestitku u kojoj su zahvalili svima onima koji su nam pomogli u ovoj pandemiji. Originalnim stihovima donijeli su veselje u naše domove, a zahvalom epidemiolozima, liječnicima, medicinskim sestrama, svim javnim službama i vatrogascima, željeli su dodatno senzibilizirati javnost, ali i ohrabriti i podržati sve one koji nam nesebično pomažu u ovoj pandemiji.

image
Sberbank promo

Hrvatski zdravstveni djelatnici, medicinske sestre i liječnici bez obzira na to koliko su u proteklih deset mjeseci bili iscrpljeni, posljednjim snagama brinu se za svoje pacijente u ovim izvanrednim okolnostima.

A kako izgleda njihov posao u vrijeme pandemije? Rade u smjenama od 12 sati, od toga mnogi provode po četiri sata u punoj opremi jer se brinu o pacijentima oboljelima od COVID-a 19. Svjesni su i spremni na to da ni blagdane neće moći provesti sa svojim najmilijima kako bi dali svoj doprinos i spašavali živote u ovoj zahtjevnoj zdravstvenoj situaciji.

Upravo zbog toga ova posebna božićna čestitka zaposlenika Sberbank pokazuje koliko je bitan mali znak pažnje i solidarnosti te potreba da brinemo i mislimo jedni o drugima, posebno u ovim izazovnim i teškim vremenima.

Većina ovih heroja ostat će nepoznata, no njihova djela zaslužuju najdublje poštovanje. U znak neizmjerne zahvalnosti za sva njihova izvanredna djela, Sberbank je ovogodišnju emotivnu blagdansku čestitku posvetila upravo njima - pravim herojima koji nesebično spašavaju živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:34