Zadar na tri dana postaje centar sportske industrije – Hrvatsku će posjetiti Alessandro Del Piero i Bill Belichick

Sunset Sports Media Festivala

 Mario Pavlovic/

Zagreb, 29. svibnja 2024. – Poznat je program trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala, koji će od 6. do 8. lipnja u Zadru okupiti renomirana imena iz svijeta sporta, medija i businessa. Svoj dolazak najavili su sportska ikona i najveći trener u povijesti američkog nogometa Bill Belichick, proslavljeni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero, istaknuti producent i kreativni direktor američkog CBS Sports Pete Radovich, kao i sportski velikani Ivica Kostelić i Željko Mavrović te brojne druge svjetske i domaće poznate zvijezde, renomirani medijski stručnjaci i priznata imena iz svijeta sportskog marketinga. Bogati program Festivala donosi poučne panele i predavanja, priliku za upoznavanje i networking te obećava nezaboravno iskustvo za sve sudionike.

image

Alessandro Del Piero

promo

Festival će u četvrtak 6. lipnja otvoriti legendarni talijanski nogometaš nevjerojatnog talenta Alessandro Del Piero, danas analitičar brojnih talijanskih TV kuća i komentator utakmica na CBS-u i Paramount+. Ova nogometna ikona podijelit će svoju životnu priču ekskluzivno posjetiteljima Festivala u svom razgovoru 1 na 1 s priznatim španjolskim piscem i novinarom Guillemom Balaguem, autorom biografija o Messiju, Ronaldu i Maradoni, koji je ranije već posjetio Hrvatsku prikupljajući materijale za dokumentarni film o Luki Modriću.

image

Guillem Balague

promo

Tijekom tri dana trajanja festivala, posjetitelji će imati priliku na zanimljivim predavanjima i panelima raznolike tematike upoznati brojne sportske zvijezde i renomirane stručnjake, te saznati niz zanimljivosti iz svijeta sporta, medija i businessa koji ih prati. Jedan je od najuspješnijih hrvatskih sportaša svih vremena, proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac, a danas vrhunski jedriličar Ivica Kostelić, zajedno s bivšim NBA igračem, a danas direktorom Sunset Sports Media Festivala Damjanom Rudežom, okupljenima će donijeti nevjerojatnu kombinaciju iskustva i stručnosti, spajajući perspektive bivših sportaša koji su osvojili sve razine sportskog svijeta, od Svjetskog kupa u alpskom skijanju do košarkaških terena NBA lige. Zaljubljenici u automobilski esport imat će posebnu priliku poslušati panel Revving Up: Fuel & Fire Hit The Stage na kojem će međunarodni stručnjaci: menadžer e-sporta u Ferrariju Rong Chen, voditelj Esports projekata pri FIA-i Eric Stranne te osnivač i izvršni direktor Good Game Globala Nikola Stolnik, okupljenima približiti sve mogućnosti koje automobilski esport donosi svojim dionicima.

image

Ivica Kostelić

promo

Svoje mjesto na Festivalu našao je i biciklizam kao jedan od najstarijih modernih olimpijskih sportova, koji ima globalnu publiku zahvaljujući događajima poput Tour de Francea, Giro d’Italije i La Vuelte. Tako će na panelu Homo Biciclicus: The Uphill Battle For Cycling slovenski novinar Matic Flajšman, deset godina za redom najbolji biciklist Republike Hrvatske Vladimir Miholjević, istaknuti slovenski biciklist, a danas generalni direktor biciklističkog tima Bahrain Victorious Milan Eržen i izvršni direktor Pristopa Jernej Smisl razgovarati na koji način se biciklizam prilagođava mlađoj publici te budućim mogućnostima i potencijalima tog sporta.

Kada je riječ o gotovo svakom sektoru sportskog poslovanja, od prodaje ulaznica do gledanosti, rezultata uživo ili sektora klađenja u stvarnom vremenu – podaci su ključ! Sa svojim statusom jednoroga koji vreba iza ugla, Sofascore je odličan primjer kako maksimalno iskoristili potencijal ovih golemih količina podataka koji lebde okolo u sportskom poslovnom eteru. Što je to što rade drugačije i koja je njihova strategija za dalje otkrit će suosnivač tvrtke Ivan Bešlić i potpredsjednik marketinga Branimir Karačić na predavanju The Strategy Behind Sofascore’s Rise To Prominence na kojem će sudjelovati zajedno s direktorom prodaje u Sportradaru Marinom Ribaćem i TV analitičarem Marcom Messinom.

Najraznovrsniji festivalski program do sada bavit će se i temama kako velike sportske i medijske kuće kao što su NBA Entertainment, GNK Dinamo i Gazzetta dello Sport upravljaju ekosustavom digitalne produkcije u industriji koja se brzo mijenja, te njihovim metodama pristupanja današnjim ljubiteljima sporta diljem svijeta.

image

Bill Belichick

promo

Za grand finale, priprema se vrhunski doživljaj koji će zatvoriti treće izdanje Sunset Sports Media Festivala. Dva velikana hrvatskih korijena koji su ostavili dubok trag u SAD-u, ali i širom svijeta; višestruko nagrađivani kreativni direktor i producent, vlasnik 45 Emmy kipića Pete Radovich i jedan od najcjenjenijih umova u američkom nogometu Bill Belichick, u svom razgovoru Lord Of The Rings, ekskluzivno će svim sudionicima ispričati ključne aspekte iz svojih karijera. Iako donose različite, ali komplementarne perspektive o vođenju timova, kreativnosti, inovacijama i utjecaju na kulturu i društvo, kroz njihov dijalog sudionici će imati jedinstvenu priliku dobiti uvid u duboke i inspirativne lekcije koje proizlaze iz njihovih izuzetnih karijera u svijetu sporta i medijske industrije.

image

Pete Radovich

Carmen Rubio/Photo: Carmen Rubio

Sve informacije o programu ovog globalnog sportsko-medijskog Festivala dostupne su službenoj web stranici. Pratite novosti na FB i IG profilima, osigurajte smještaj u Falkensteiner Resortu Punta Skala i na vrijeme osigurajte svoju kotizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 10:29