NE PROPUSTITE

Veliki katolički kalendar za 2021. godinu s likom kardinala Franje Kuharića

Jutarnji list daruje veliki katolički kalendar s istaknutim državnim praznicima i vjerskim blagdanima te popisom svetaca i imendana
veliki katolički kalendar 2021.

U srijedu 9. prosinca u Jutarnjem listu dar veliki katolički kalendar za 2021. godinu s likom kardinala Franje Kuharića.

Jutarnji list svojim čitateljima, daruje veliki katolički kalendar s istaknutim državnim praznicima i vjerskim blagdanima te popisom svetaca i imendana.

Na kalendaru je prikazana fotografija zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića - jedne od najvažnijih ličnosti novije hrvatske povijesti. Veliki humanist i rodoljub, bio je blag i strpljiv čovjek, jedan od najpopularnijih crkvenih velikodostojnika, kojem se pljeskalo u crkvi i izvan nje. Franjo Kuharić uvijek je ustajao i ustrajao u obranu vjere, prava pojedinca, inzistirajući na pravednosti i temeljnim načelima, kako u doba komunizma tako i u Domovinskom ratu. Ostajući čvrsto na načelima vjere, branio je pravo Hrvatske na njezinu samostalnost, ali je i krajnjom otvorenošću ustrajao na obrani potlačenih naglašavajući kršćanska načela pravednosti i ljubavi.

Citat:

"Kad se planine gledaju iz daljine ne vidi se sve bogatstvo njihove ljepote. Ali kad se uđe u njih onda se vidi sva različitost vidika, očituju se vrhunci, vide se doline, i otkriva se bogatstvo planinskih vijenaca. Slično se događa i s Božjim čovjekom. Ako ga gledamo iz daljine bilo vremenske, bilo prostorne, ne doživljavamo bogatstvo njegove duše. Ali kad se uđe u otajstvo duše, otkriva se bogatstvo milosti."

Franjo Kuharić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:21