U domaća kina stiže ekranizacija globalnog bestseler fenomena: Djevojka iz močvare već je oduševila američku publiku

Djevojka iz močvare

Domaća publika napokon će na velikim platnima imati priliku pogledati najiščekivaniji triler ovog ljeta. Od 18. kolovoza u kinima nas očekuje "Djevojka iz močvare" koju je publika ocijenila s visokih 96% na stranici Rotten Tomatoes. Uspješnica New York Timesa, koja je prodana u više od 10 milijuna kopija, uspješno je ekranizirana uz pomoć vrhunske filmske ekipe. Glavnog lika, Kyu, utjelovila je Daisy Edgar-Jones koja je prošlog vikenda na filmskog festivalu u Locarnu primila prestižnu Leopard Club nagradu, a film je prikazan na open-air projekciji pred gotovo 7000 gledatelja.

Između ostalog, upečatljive uloge u ovom hvaljenom trileru ostvarili su Taylor John Smith i Harris Dickinson te David Russell Strathairn. Svakako treba izdvojiti Joju Regina koja je odglumila lik Kye iz mlađih dana. Veliki zamah filmu dala je producentica Reese Witherspoon koja je film preporučila i kroz svoj čitateljski klub Reese‘s Book Club. Također, kod snimanja je sudjelovala i autorica knjige, Delia Owens.

image

Djevojka iz močvare_cast

Nakon posljednjeg trailera Taylor Swift je objavila cijelu verziju naslovne pjesme filma pod nazivom „Carolina“. Oduševljena knjigom te saznajući da se priprema filmska adaptacija, Taylor je zaželjela sudjelovati u soundtracku pri čemu je i napisala ovu baladu. Pjesma je sadržajem i pričom opjevana iz perspektive Kye te su korišteni akustični instrumenti koji su tipični za američki folklor iz vremena radnje filma. Nije ni čudno da se „Carolina“ odlično uklopila u atmosferu te svidjela gledateljima ali i obožavateljima Taylor Swift.

Knjiga je oduševila brojne čitatelje u Hrvatskoj i diljem svijeta. U ovu je priču o ljubavi, povjerenju i preživljavanju čvrsto utkano misteriozno ubojstvo koje će vas tjerati da nagađate i propitkujete do samog kraja. Ono što će svakako oduševiti gledatelje filma je prikaz prirode, odnosno, močvare i njezine flore i faune. Jednostavno, na trenutak možete pomisliti kao da ste tamo.

image

Djevojka iz močvare_cast

“Djevojka iz močvare” definitivno je triler kojeg morate pogledati jer kao što slogan filma kaže - tajne su zakopane ispod površine. Isto tako, nikad nije kasno ni da pročitate knjigu za koju je hrvatski izdavač Vorto Palabra samo ususret filmu pripremio ekskuzivno izdanje sa filmskom naslovnicom.

***

Ovog kolovoza u kina dolazi zadivljujuća misterija snimljena prema bestseler romanu. Djevojka iz močvare priča priču o Kyi, napuštenoj djevojci koja je odrasla u opasnim močvarama Sjeverne Karoline. Godinama su glasine o djevojci iz močvare proganjale Barkley Cove, izolirajući pametnu i snalažljivu Kyu iz njezine zajednice. Privučena dvojicom mladića iz grada, Kya se otvara novom i zapanjujućem svijetu. Ali kada je jedan od njih pronađen mrtav, zajednica je smjesta označi kao glavnu osumnjičenu. Kako se slučaj razvija, presuda o tome što se zapravo dogodilo postaje sve nejasnija, prijeteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:51