Prihvat megajahta

Sklonište od nevera i blizina šibenskih ljepota u marini D-Marin Mandalina

Na dnu uvale Šibenskoga kanala moreplovci ne trebaju strahovati od nevera - utočište im pruža marina D-Marin Mandalina, jedina u Hrvatskoj posebno dizajnirana za prihvat megajahti. Jahte, koje sežu i do 140 metara, ovdje imaju sve uvjete, spojene na neki od 440 vezova, duljine 10 do čak 70 metara

promo 

Šibenskoj marini prestižno udruženje The Yacht Harbour Association (TYHA) lani je ponovno dodijelilo certifikat Gold Anchor, koji jamči da marina zadovoljava najviše standarde usluge, poslovanja i odnosa prema gostima. Nautičari vole Mandalinu i zbog sigurnosti, zaštićena je betonskim plutajućim lukobranom, zaklonjena od svih vjetrova. Korisnicima je sve nadohvat ruke i zahvaljujući širokom rasponu tehničkih usluga.

image

promo

U marini paze i na okoliš, od ove godine je i nositeljica HEP-ova certifikata ZelEn, koji znači da se 100 posto električne energije osigurava isključivo iz obnovljivih izvora. D-Marin Grupi u fokusu je i održivost pa s marinama u Hrvatskoj sudjeluje u projektu Salty Bag, s ciljem dugoročnog smanjenja otpada. Sve što korisnik marine treba jest predati iskorištena jedra, koja će marina dati reciklirati i pretvoriti u putne torbe.

image

promo

Ovdje se jedriličari okupljaju i za polazak na regate, među kojima su i prestižne klase. Promocija jedriličarskoga sporta i jahtinga kao rekreacije misija je koja je D-Marinu važna i radi povećanja vidljivosti destinacije.

Do kornatskog arhipelaga odavde možete stići za svega par sati. No, prva postaja na ruti mora biti otok Zlarin. Pronađite koralje koje Zlarinjani izranjaju i rade od njih fantastičan nakit.

image

promo

Marina D-Marin Mandalina svojim gostima omogućuje i uživanje u okusima i mirisima Mediterana u jednom od restorana ili barova. Svi koji žele istraživati grad i njegove okuse, iz Mandaline mogu stići cestom za desetak minuta. U Šibeniku ne valja propustiti restoran Pelegrini, gdje se uživa u mediteranskom fine diningu s Michelinovom zvjezdicom. Šibenske ulice kriju cool mjesta za kavu ili čašu vina renomiranih lokalnih vinarija poput Bibicha ili Testamenta, koje je okitio Decanter. Za guštanje u spizi dobro je skoknuti i do obližnjeg Skradina na rižoto koji je i slavnog chefa Anthonyja Bourdaina ostavio bez riječi.

Obilazeći četiri tvrđave u Šibeniku možete doživjeti 1000 godina povijesti kroz primjenu moderne 3D tehnologije. Lako se možete i vratiti u djetinjstvo na Međunarodnom dječjem festival ili uz crtane filmove na festivalu animacije Supertoon. Poneki bi gost u katedrali svetog Jakova, dijelu svjetske baštine UNESCO-a, mogao sabrati misli prije povratka u Mandalinu.

Nautičari vole Mandalinu i zbog sigurnosti, zaštićena je betonskim plutajućim lukobranom, zaklonjena od svih vjetrova

D-Marin upravlja poslovanjem i razvojem 16 premium marina u šest zemalja Sredozemlja i Zaljeva - Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima Ukupno je dostupno oko 10.000 vezova i više od 2000 suhih vezova. Šibenik je u elitnoj grupi vrhunskih destinacija koje nautičarima osiguravaju najbolje sadržaje. Tome se odnedavno pridružila i marina Punta Faro, u Lignanu Sabbiadoro u okolici Venecije, kao prva marina grupe D-Marina u Italiji. Gosti D-Marina i tamo će moći uživati u pogodnostima ove mreže premium marina. Iz D-Marina ističu da se ulaskom na talijansko tržište nastavlja njihova misija širenja i da Punta Faro pruža dodatna odredišta za plovidbu za njihove nove i postojeće klijente, jer su u blizini i četiri marine D-Marina u Hrvatskoj.

Marina D-Marin Mandalina jedan je od sudionika projekta Jutarnjeg lista Nautičko jedro 2022. Sa svime što nudi upoznat će se ekipa koja će tri mjeseca obilaziti naše marine i u rujnu proglasiti najbolje.

Šibenik je u elitnoj grupi vrhunskih destinacija koje nautičarima osiguravaju najbolje sadržaje

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:57