PREMOSTIMO DISTANCU DOBROTOM

Ružičasta vrpca solidarnosti s oboljelima od raka dojke

Sedmu godinu zaredom tijekom listopada, Europa Donna Hrvatska i tvrtka Salvus nastavljaju kampanju „Darujmo ružičasti život“, čiji je ovogodišnji slogan “Premostimo distancu dobrotom” kako bi pokazali da nas COVID-19, potres i socijalna distanca ne smiju udaljiti u činjenju dobra. Tijekom kampanje Salvus će od svake prodane bočice Solgarova Skin, Nails and Hair proizvoda donirati 10 kuna Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje
promo 

Teška vremena ne izvlače iz ljudi ni najbolje ni najgore, nego pokazuju kakvi oni doista jesu: solidarni, empatični i velikodušni. Ova je godina pravi izazov jer smo suočeni s raznim neprilikama, od virusa COVID-19 do potresa, poplava i teške ekonomske situacije, ali ujedno smo suočeni s prilikama pokazati kako mislimo na one koji su najugroženiji. Bez medija, držeći distancu, povezani ružičastom vrpcom i s pogledom na ranjenu zagrebačku katedralu, Ana Maras Harmander, Olja Vori, Ana Vilenica, Marijana Perinić, Josipa Pavičić, Nela Kocsis, Dubravko Šimenc i Mario Petreković uputili su svoje poruke javnosti, pozivajući ih da se uključe u akciju "Darujmo ružičasti život" i plemenitošću premoste distance te pomognu udruzi Europa Donna Hrvatska u kupnji aparata za intraoperativno zračenje.

image
promo

"Pozivam vas sve da u mjesecu borbe protiv raka dojke podržite akciju 'Darujmo ružičasti život' i da skupimo što više sredstava za žene oboljele od raka dojke", poručile su glumice Ana Vilenica i Ana Maras Harmander, a naš olimpijac i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc dodao je kako se svi zajedno borimo za naše cure, žene i majke. Svoju poruku uputila je i Olja Vori, istaknuvši kako se cijelu ovu godinu borimo protiv pandemije i potresa, ali ne smijemo zaboraviti zdravlje žene i koliko je važno obavljati redovite samopreglede, odlaziti liječniku, ali i podržati žene oboljele od raka dojke.

image
promo
image
promo

Doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, ovom prilikom je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju: Rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Republici Hrvatskoj, od kojeg obolijeva oko četvrtine žena novooboljelih od raka. Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj, u 2017. zabilježeno je 2767 slučajeva raka dojke, a od ove zloćudne bolesti umrle su u 2019. godini 752 žene. Rak dojke je treći maligni uzrok smrti u žena, nakon raka pluća i kolorektalnog raka. Jedan od naših najvažnijih zadataka je neprestano upozoravati na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Četvrtu godinu zaredom bilježimo pad mortaliteta od raka dojke, ali, na žalost, posljedice ovogodišnje situacije ćemo znati tek za par godina. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Salvusu i Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći u prikupljanju novca za kupnju neophodnog aparata za intraoperativno zračenje.

image
promo

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

"Ponosni smo na to što već sedmu godinu zaredom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji s ciljem prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Kao i proteklih godina, tvrtka Salvus nastavlja partnerstvo s Europa Donnom kako bi se krajnji cilj što prije postigao. Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Solgar je upravo zato, kao proizvod koji želi povezati s akcijom, odabrao Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Voljela bih još istaknuti kako ove godine uz Skin, Nails and Hair formulu dolazi ružičasta maska na poklon, kako bismo noseći je zaštitili sebe i druge, ali i na simboličan način obilježili ružičasti mjesec, izjavila je dr. Svjetlana Benčić Colarić, brand managerica Solgara iz tvrtke Salvus koja je zastupnik za Solgar vitamine i dodatke prehrani.

image
promo

Podsjetimo, Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair proizvoda, uz koji na dar dolazi ružičasta maska, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje "Darujmo ružičasti život”, a tvrtka Salvus će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

image
promo

Na kraju, kako je rekao Mario Petreković, otključajte svoje srce i uključite se u ružičasti mjesec. Budući da se zbog mjera predostrožnosti ovogodišnja ružičasta povorka neće održati, zgrada zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta obojit će se u ružičastu u znak sjećanja na sve preminule od ove opake bolesti, ali i solidarnosti sa svima koji se bore s rakom dojke. Stoga vas Europa Donna Hrvatska i Salvus pozivaju da im se pridružite u obilježavanju Dana ružičaste vrpce u subotu, 3. listopada, u 19 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:32