Outdoor aktivnosti produžuju sezonu u Šibensko-kninskoj županiji

Pitoreskni Skradin nalazi se na samom ulazu u Nacionalni park Krka. Njegovu okolicu oblikovala je rijeka Čikola zbog koje kraj obiluje krškim područjima, puteljcima i vidikovcima. Upravo svi ti dijelovi poligon su za brojne aktivnosti poput vožnje bicikala, kayaking, penjanje po stijenama što u kombinaciji sa smještajem, odličnom eno gastro ponudom i popularnim cijenama pomaže u produženju sezone u ovoj županiji

promo

 Nikola Zoko/

Iako je jesen kalendarski stigla, u priobalju sve izgleda kao da ljeto ne prestaje. Dani su još uvijek okupani suncem i topli, ponuda je očaravajuća, a cijene povoljne. Sada je pravo vrijeme za uživanje u lijepim pitoresknim mjestima, u outdoor aktivnostima, u gastronomskoj ponudi i prirodnim ljepotama. Kako to izgleda, kad je riječ o Šibensko-kninskoj županiji pokazao je sad već tradicionalan Dalmatia Šibenik Outdoor Festival, kojem je ove godine domaćin Skradin!

image

promo

Nikola Zoko/

Jako nam je drago da je i drugi Dalmatia Šibenik Outdoor festival prošao ovako uspješno, te da je on u ovom periodu, kojeg nazivamo van sezone, privukao ljubitelje aktivnosti na otvorenom iz svih krajeva naše zemlje, te da smo svi zajedno promovirali Skradin kao posebnu destinaciju. Upravo on nudi spoj s prirodnim ljepotama, tradiciju ali i mogućnost uživanja u outdoor aktivnostima cijele obitelji. Festival je već tradicionalan, planiramo ga organizirati i iduće godine na nekoj novoj lokaciji” - rekao je Krešimir Šakić direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije ne krijući oduševljenje činjenicom kako je rujan ali i početak listopada u njegovoj županiji toliko očaravajući brojnim turistima.

image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/

Spoj Skradina i Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala gotovo da je očaravajuć. Kao domaćin Skradin je ovog vikenda pružio svakom zaljubljeniku u prirodu, sportske aktivnosti i toplo, ‘bablje ljeto‘ maksimum. Nalazi se na ulazu u Nacionalni park Krka, njegovu okolicu oblikovala je rijeka Čikola zbog koje kraj obiluje krškim područjima, puteljcima i vidikovcima. Upravo svi ti dijelovi bili su poligoni za brojne aktivnosti - vožnju bicikala, kayaking, uživanje u zipline doživljaju ali i penjanje po stijenama, a popularna riječna plaža još je uvijek mamac za brojne kupaće.

image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/

Festival je počeo trailom na 5 km, 12.5 km i 24 km, nastavio se natjecanjem u sportskom penjanju po stijenama kanjona rijeke Čikole, natjecanjem u SUP-u, kajakingu i MTB utrkom 15 km i 34 km. Na sve aktivnosti prijavio se veliki broj sportaša i rekreativaca, a kako izgleda outdoor aktivnost s pogledom na prirodu, otkrile su i brojne besplatne radionice sportskog penjanja i SUP-a. Za one kojima adrenalin nije opcija, tu su bile i radionice joge, natjecanje u tradicionalnim igrama za obitelji i prijatelje, sportski poligoni za djecu te sajam lokalnih proizvoda. Dalmatia Šibenik Outdoor Festival imao je i humanitaran karakter - dio uplaćenih kotizacija doniran je Karate klubu OSI Krka Šibenik koji su na plaži Krečana u Skradinu demonstrirati natjecateljske kate. Adrenalinski vikend bio je zapravo prilika da Šibensko-Kninska županija pokaže što sve nudi u post sezoni stavljajući u fokusu puno aktivnosti na otvorenom i neodoljivu prirodu.

image

promo

Nikola Zoko/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:10