Na naše sutra utječemo već danas. Što možemo učiniti da ono bude još bolje?

HRMOD promo

Živimo u mileniju koje ubire plodove ljudskog razvoja i inovacija te velikog napretka u proteklom stoljeću. Otvorili smo vrata svemira, poslali ljude na Mjesec, udarili temelje tehno revolucije. Gledamo kako se futurizam o kojemu rado promišljamo isprepliće sa sadašnjošću i gotovo realistično zamišljamo svijet u idućih 50, 100 ili 200 godina.

Način na koji zamišljamo život na Zemlji u skoroj ili daljnjoj budućnosti počiva na sadašnjim saznanjima i poznavanju smjera razvoja tehnologija i društva. Svijetla strana predikcije života podrazumijeva svijet koji je i dalje u službi čovjeka i okoliša, inovacije koje olakšavaju svakodnevicu, štede vrijeme na putovanjima, bolji zdravstveni sustav i uvjeti života općenito. Automatizacija, robotika, nove razine umreženosti i povezanosti... Gotovo sve to pokrila su djela i promišljanja top SF trojca Arthura C. Clarkea, Isaaca Asimova i Roberta A Heinleina u drugoj polovici prošlog stoljeća.

Budućnost u tijeku

Autonomni automobili i letjelice već su tu. U Njemačkoj već postoji samovozeći električni minibus, Britanci su za ovu godinu najavili autonomne automobile na cestama, a i naš je Mate Rimac osmislio koncept takvog vozila. Dronovi se koriste u nadgledanju granica, obrani, a nažalost i u svrhe ratovanja. Od nekih često spominjanih viđenja budućnosti još čekamo leteće buseve i taksije, godišnji odmor u svemiru, tabletu koja liječi sve bolesti, televizore koji će osim slike prenositi okuse i mirise i još mnoštvo drugih čudesa koja će uljepšati naše bivanje na ovom planetu.

Imovina za sutra

No ne smijemo nikako zaboraviti da smo mi ipak sami kreatori svoje sutrašnjice. Uzalud nam leteći busevi i svemir na dlanu ako ćemo se za 20, 30 ili 40 godina pitati zašto se na vrijeme nismo pobrinuli da si osiguramo sredstva (mirovinu) kako bismo u toj budućnosti uživali. Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD) prvi je izbor budućih umirovljenika kada razmišljaju i donose odluku o svojim mirovinama, a bavi se isplatom mirovina iz II. obveznog i III. dobrovoljnog stupa.

Naime, osim što vam dobrovoljna štednja može donijeti ekstra kuna od državnih poticaja, odabirom HRMOD-a za isplatu mirovine, možete dodatno oplemeniti svoja ušteđena sredstva. Kako? HRMOD vašom imovinom upravlja odgovorno i pažljivo je ulaže u sigurne oblike imovine kako bi osiguralo dugoročno stabilnu i redovitu isplatu mirovina. U trenutku sklapanja ugovora o mirovini daje obećanje o visini budućih mirovina. Pravovremenim razmišljanjem i pametnim odabirom niti taj čudesni televizor, niti svemir neće biti daleko….. A niti terase Opatije bajne za guštanje u lipnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:08