Lideri u regiji - „U Acibadem Sistini“ san postaje stvarnost

Acibadem Sistina promo

Primjenjujući najnovije tehnologije na polju IVF-a i nakon 20 godina iskustva i posvećenosti pacijentima, Centar za pomognutu reprodukciju makedonske kliničke bolnice "Acibadem Sistina" postao je lider u regiji. U posljednje dvije godine, centar je posjetilo više od 45 tisuća pacijenata, od kojih je više od tisuću bilo iz Hrvatske. Zahvaljujući već dokazanom vrhunskom timu ginekologa, embriologa i androloga, stopa uspjeha je na razini vrhunskih IVF centara. Centar za pomognutu reprodukciju opremljen je embriološkim laboratorijem (laminаrnim radnim stolovima, mikromanipulatorima, stereo i invertnim mikroskopima, inkubatorima, opremom za krioprezervaciju jajnih stanica, embriona, spermija, tkiva testisa i jajnika), te najsofisticiranijom opremom za nesmetanu izvedbu suvremenih ART tehnologija.

U centru se izvode sve pomognute i reproduktivne tehnike i bez ograničavanja dobnih granica za IVF postupke: in vitro oplodnja (IVF, ICSI, TESE, TESA), krioprezervacija (smrzavanje) jajašaca, spermatozoida, embrija, tkiva testisa i jajnika, intrauterina inseminacija, PICSI metoda, te zamrzavanje - vitrifikacija embrija i jajašaca. Postupak implantacije embrija u maternicu u našoj se klinici izvodi uz pomoć najsuvremenijeg lasera za „assisted hatching“.

U Makedoniji ne postoji dobna granica za vantjelesnu oplodnju

Paralelno s najmodernijom i najsofisticiranijom opremom u vlasništvu „Acibadem Sistine“, makedonski propisi o umjetnoj oplodnji jedni su od najliberalnijih u regiji i šire. Prema Zakonu o biomedicinski potpomognutoj oplodnji dozvoljeno je doniranje sperme, jajnih stanica i embriona. „Acibadem Sistina“ ima ugovor s IVF Ovogene Egg Donor Bank Kiev. Banka ima više od 200 donatora u dobi od 18 do 36 godina. Bolnica također aktivno surađuje s najvećom licenciranom bankom sperme, CRYOS-om iz Danske, koja dostavlja donatorski materijal u više od 100 zemalja. Donatori su najčešće anonimni, banka ne otkriva identitet darivatelja i odriče se svih zakonskih prava nad djetetom. Banka također nudi osnovne profile na kojima možete odabrati boju očiju, kosu, visinu ili težinu davatelja. Podnositelji zahtjeva prolaze genetski pregled i testove na spolne bolesti. Prema makedonskom zakonodavstvu, žene bez partnera mogu osigurati potomstvo, a zakon ne ograničava dob žene za in vitro oplodnju. Jedna od najstarijih pacijentica koja je podvrgnuta umjetnoj oplodnji u "Acibadem Sistini" i općenito u Makedoniji, je 53-godišnja Ristana Georgieva. Nakon dugogodišnjih pokušaja da dobije potomstvo, i nekoliko neuspješnih inseminacija i in vitro ciklusa, ona i njen suprug Vančo su danas presretni roditelji malenih Stefana i Stefanije, rođenih u 35. tjednu trudnoće. Sukladno Zakonu o biomedicinsko potpomognutoj oplodnji, oplodnja je dopuštena i posthumno, sa očuvanim spermijem, dok je surogat majčinstvo moguće samo ako oba partnera imaju makedonsko državljanstvo.

Zamrzavanjem jajašca do sigurnog potomstva

Jajašca se mogu zamrznuti i pomoću Social freezing metode koja se koristi okoliko žena želi odgoditi trudnoću, a istodobno očuvati svoja kvalitetna jajašca. Šansa za preživljavanje jajašaca metodom vitrifikacije je 90-97%. Postupak povećava šanse žene da zatrudni kasnije u životu uz pomoć zdravih i mladih jajašca ako ih deponira ranije u životu. Na taj način svoje potomstvo si mogu osigurati žene bez partnera, žene sa specifičnim zanimanjima (sportašice, modeli), žene koje su izložene štetnim utjecajima u radnom okruženju, žene podvrgnute kirurškoj resekcija jajnika, te žene koje imaju obiteljsku predispoziciju za ranu menopauzu. Postupak je bezbolan i izvodi se u kratkotrajnoj anesteziji, jajne stanice se odmah zamrzavaju u tekućem dušiku na temperaturi od -196 ° C i zaustavlja se njihov proces starenja. Ovako zamrznuta jajašca se mogu čuvati više od 10 godina. Zamrzavanje jajašca je uspješnije ako se provede ranije. Plodnost se smanjuje u dobi iznad 35 godina. Postupak se ne preporuča ženama starijim od 40 godina. Broj od najmanje 10, a optimalno 15-20 jajašca dobivenih za krioprezervaciju, pruža stvarne šanse za trudnoću, a za postizanje tog broja potrebno je provesti više od jednog tretmana. Šansa da se dobije dijete sa 10 smrznutih jajnih stanica je 40%, sa 12 šansa je 60% i šansa od 90% je kada se zamrzne 20 jajašca u dobi ispod 30 godina.

image
Dr Slobodan Lazarevski/Acibadem Sistina PROMO

Sigurno rješenje za mušku neplodnost – revolucionarna Micro TESE procedura

Trećina svih slučajeva neplodnosti pogađa mušku populaciju. Revolucionarni kirurški postupak Micro TESE koristi se za pronalaženje spermija u muškarca s azoospermijom, a izvodi se uklanjanjem malog dijela testisnog tkiva iz kojeg se uzima spermij dok je pacijent u anesteziji. Ova napredna tehnika omogućava usmjeravanje biopsije na najbolje dijelove, čime se povećava šansa za pronalazak spermija uklanjanjem manjih dijelova tkiva, no što je to jednostavnom biopsijom. Šansa za pronalazak spermija postupkom Micro TESE veća je od 60 posto. To je dvostruko veća šansa no što je šansa za pronalaženje spermija pomoću iglenih biopsija i nehirurških biopsija koje provode urolozi. Micro TESE može se izvesti kao dijagnostički postupak, a ako se pronađu spermiji, oni se mogu zamrznuti, nakon čega slijedi ICSI, metoda koja može uspješno liječiti i najteže slučajeve muške neplodnosti.

U Kliničkoj bolnici “Adžibadem Sistina” primjenjuju se svi sigurnosni protokoli za zaštitu i prevenciju od koronavirusa. Prije svakog postupka IVF, provodi se obvezni PCR molekularni test za otkrivanje Covid-19.

Više informacija pročitajte na http://www.acibademsistina.mk

image
Acibadem Sistina PROMO
Acibademsistina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:51