Konzum nastavlja s kampanjom „Jedna manje“ čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada

Korištenjem torbe „Priroda me voli“ kupci u Konzumu svaki put dobivaju jednu kunu popusta na ukupan iznos računa
 Konzum

Konzumova kampanja „Jedna manje“, pokrenuta prošle godine s ciljem poticanja građana na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi i smanjenja plastičnog otpada u Hrvatskoj, nastavlja se i u 2022. godini. Tako će kupci koji koriste višekratnu ekološku torbu „Priroda me voli“ svaki put dobiti jednu kunu popusta u Konzumu na ukupan iznos računa do kraja godine.

„Kao društveno odgovorna kompanija Konzum kontinuirano provodi brojne inicijative s ciljem očuvanja prirode za generacije koje dolaze, a kampanja „Jedna manje“ potiče na smanjenje korištenja plastike. Vjerujemo da promjene na bolje započinju s nama samima te smo našim vjernim kupcima osigurali različita alternativna i ekološki prihvatljiva rješenja kojima ih potičemo na odgovorno ponašanje prema okolišu“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Konzum u svojim prodavaonicama od prošle godine nudi 100 posto biorazgradive vrećice na blagajnama te biorazgradive vrećice na odjelima voća i povrća, kao i velike jednokratne vrećice od već recikliranog materijala koji je moguće ponovno reciklirati. Osim toga, kao alternativu jednokratnim plastičnim vrećicama, Konzum u svojoj ponudi ima i višekratne torbe i vrećice u nekoliko veličina. Kad je riječ o asortimanu trgovačkih vrećica za maloprodaju i jumbo vrećica, zamijenit će ih vrećice od recikliranog materijala.

Konzum će i u budućnosti raditi na daljnjem proširenju ekološkog asortimana vrećica i torbi, a velik napredak ostvaren je i na gastro odjelima u kojima se nudi isključivo 100 posto biorazgradivi pribor za jelo te papirnate čaše. Inače, posebnost ovog pribora za jelo jest da je čitavo pakiranje biorazgradivo – od papirnate vrećice u koju je pakirano, do samog pribora.

Saznajte više o tome kako smanjiti plastični otpad na https://www.konzum.hr/cuvamo_prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:24