Juraj Šebalj: “Pametni sat sjajan je pomoćnik za užurbani tempo života”

Juraj Šebalj
 Mario Pavlovic

Poznati ljubitelj automobila i vozač utrka, Juraj Šebalj za sebe kaže da je strastveni automobilist. Uz to što se može pohvaliti da je vozio skoro svaki automobil koji možete vidjeti na cesti, redovno objavljuje priče i recenzije o njima.

Na koji način planira svoje obaveze i kako mu je tehnologija pomogla u svakodnevnim aktivnostima od Juraja doznajemo u nastavku.

Kako izgleda jedan tvoj dan ispunjen obavezama?

“Evo, uskoro se bliži Rally u Kumrovcu, pa ću koordinirati pripremu automobila s Hermanom Gassnerom koji ga priprema, radimo neke izmjene na dizajnu, koje treba uskladiti sa sponzorima, a u međuvremenu ću baciti oko na trasu brzinskih ispita od prošle godine. Pošto uskoro kreće nova sezona Auto Marketa na HRT koordiniramo snimanja s raspoloživošću automobila i prognozom vremena, a radim i na nekoliko novih projekata. U međuvremenu prošećem psa, posvetim se obiteljskim obavezama i prođe dan jako, jako brzo. “

Kako voliš započeti dan? Koji ti je omiljeni dio dana i kada planiraš sve svoje obaveze?

“Ili rano ujutro, ali rijetko radim ujutro, već volim napraviti misaoni dio posla od 23.00 navečer do 2.00 ujutro. Tad je mir, nitko ne zove i možda jedini dio dana kad se mogu dobro koncentrirati. Tad sam kreativan. Preko dana odrađujem plan kojeg sam noć prije osmislio.

Kako je tvoj sportski početak izgledao? Kako si se počeo baviti rallyjem i kada si počeo profesionalno voziti? Gledaš li na vožnju kao na profesiju ili i ljubav?

“Davne 1995. godine vozio sam kup natjecanje s 15 vršnjaka s istim autima slabijeg motora, a nakon nekoliko godina prešao sam na rally i na snažnije automobile.

Vožnja je zapravo moj život, ne samo kroz sport, nego sam tom sportu dao i dublji smisao snimajući automobile. Davno sam gledao na DSF-u (njemački program) voditelja Wolfganga Rothera i on me inspirirao da radim nešto slično danas. Najljepše je kad se profesija i hobi susretnu.

Koje su preporuke za mlade rally vozače koje bi svakako trebali imati u vidu jer sport zahtijeva veliku posvećenost, motivaciju, ali najvažnije disciplinu?

„To je važno u svakom sportu. Najvažnije je da se dobro osjećaš u tome što radiš, odnosno da pronađeš sebe. Rally je kompleksan sport koji zahtjeva talent, rad i koncentraciju. Da bi on postao “posao” potrebno je i puno financija. Računajte da na to da je rally najneisplativiji biznis kojeg sam radio, ali i najatraktivniji.“

Najveći obožavatelji Juraju su roditelji.

Mama uvijek prije utrke šalje poruku “Čuvaj se, sine”, a nakon “Bravo, sine” bez obzira na rezultat. Tata drugačije proživljava moje nastupe jer se i on nekada natjecao. Ako bude dobro, nitko nije sretniji od njega, ako bude loše, onda to puno lošije primi od mene. Odlični su i velika su mi podrška za moj put.“

Također, supruga i djeca su mu također velika podrška, njima je najvažnije da tata dođe kući živ i zdrav, kaže nam Juraj.

Nosiva tehnologija u svakodnevnom životu – kako vam pomaže tehnologija u organizaciji života i aktivnosti? Voliš li tech gadgete?

”Nosiva tehnologija mi štedi vrijeme. Imam svoj ured, ali sam najviše na cesti i gadgeti mi omogućuju da uštedim vrijeme. Zato kad sam van ureda, uvijek nešto čeprkam po mobitelu ili satu - čitaj “i dalje radim”. Gadget poput sata je sjajan podsjetnik. Reći će ti koliko si ili nisi spavao, u kakvoj si kondiciji, koja je kod mene zbog sporta jako važna i na kraju dana će ti reći kakav ti je dan fizički bio. Moje tijelo je najbolji auto koji sam ikada imao i Huawei Watch 3 Pro mi govori kako sam ga tijekom dana vozio. A da sam tu savršen vozač, nisam.”

Juraj nam je otkrio i što ga je posebno privuklo kod Huawei Watch 3 Pro sata:

Huawei Watch 3 Pro ima puno funkcija i bilo tko, tko nije probao digitalni sat nema pravo komentirati. Zbog suradnje s Huaweijem prvi sat sam stavio na ruku iz znatiželje i odmah sam se navukao na jogging. Danas ga koristim kod plivanja, trčanja ili penjanja po “Bikči” na Sljeme. Zadnju ediciju sam jedva čekao staviti na ruku jer ima puno novih zgodnih funkcija koje otkrivaš jednu po jednu. U svijetu obaveza i milijun notifikacija, sat u suradnji s mobitelom može biti sjajan organizator i podsjetnik tvog dana.”

Osim funkcionalnosti kod sata su mu bitne i ostale karakteristike:

”Digitalni satovi općenito jako brzo napreduju i u kratko vrijeme su od gadgeta koji broji vrijeme i otkucaje srca, postali mala računala koji imaju bezbroj funkcija. GPS, kompas, stres, količina kisika u krvi, umor, itd. Mislim da je samo nebo granica. Isto tako je izbor danas izuzetno velik, pa recimo Watch 3 Pro ima masivan dizajn s velikom baterijom koja će se svidjeti svima koji vole velike satove, jer je sat zapravo naš muški nakit. Inače sam ljubitelj i imam manju kolekciju satova, uglavnom cijenim staru školu “automatic” satova, ali Huawei Watch 3 Pro ide po izgledu bok uz bok s puno skupljim švicarcima.

image
Juraj Šebalj
Huawei

Što najviše voliš u slobodno vrijeme – osim sportskog, aktivnog načina života? Kako se opuštaš?

Malo je slobodnog vremena, evo uzmem kosilicu i kosim travu. Zvučim kao čovjek iz onog filma koji je bio genijalac, ali je sebe pronašao upravo u tome. Tako i ja. Ta divna mašina rješava stres i ja pokosim svoje, tuđe, gradsko i državno zemljište. Upalim GPS na mom Huawei Watch 3 Pro i poslije gledam analizu moje “šetnje” po dvorištu. Imam trenutno 3 kosilice i želja mi je nabaviti još par komada. Ne mogu pobjeći od mirisa benzina, što da radim? Opuštanje ne volim previše, jednostavno mi nije u krvi, volim izazove i volim mozak zaposliti s nekom aktivnošću.

Pametni sat Huawei Watch 3 Pro ide dobro uz poslovne i sportske kombinacije, ozbiljne i opuštene varijante. Kako ti se sviđa takav tip sata?

”Pa upravo o tome se i radi. Vizualno se radi o odjevnom predmetu i nakon par dana vidiš kako se osjećaš s dotičnim modelom na ruci. Osim sata je važna i narukvica, je li ona metalna, gumena ili kožna. Volim kožu koja najbolje legne na ruku.”

Huawei Watch 3 serija kupcima je dostupna u dvije atraktivne varijante – Huawei Watch 3 u Active izdanju koji dolazi s crnim remenom te Huawei Watch 3 Pro, classic edition s kožnim remenom.

Baterija koja traje do 21 dan i prati zdravlje 24/7

Huawei Watch 3 serija ima mnoge prednosti, a kupcima će osigurati još bolje praćenje mnogih zdravstvenih pokazatelja. Satovi iz Huawei Watch 3 serije omogućavaju mjerenje temperature kože novim, visoko preciznim senzorom, praćenje pada i SOS poziv, a prate i puls, zasićenost krvi kisikom, tlak zraka i spavanje. Huawei Watch 3 serija svoje kupce će sigurno održavati aktivnijima jer im donosi i više od 100 načina vježbanja uz najbolju moguću informiranost o trenutnom zdravstvenom stanju. Huawei Watch 3 Pro ima nevjerojatno izdržljivu bateriju koja omogućava petodnevno trajanje baterije u smart načinu korištenja te 21 dan u ultra-long načinu korištenja baterije. Huawei Watch 3 može raditi tri dana u smart načinu korištenja i 14 dana u ultra-long načinu korištenja baterije.

Atraktivan dizajn i nova razina kvalitete

Huawei Watch 3 serija savršeno je uravnotežila estetiku i funkcionalnost. Atraktivan dizajn kombiniran je s novom razinom kvalitete pametnog sata. Kućište sata od sjajnog nehrđajućeg čelika ukrašeno je ultra zakrivljenim 3D stalkom i velikim zaslonom, zaokružujući elegantan dizajn ove serije pametnih satova. Huawei Watch 3 serija prva je serija Huawei pametnih satova koja dolazi s 3D rotirajućom krunom i zbog visoko preciznog prepoznavanju pokreta prstiju, korisnici mogu pomoću zumiranja smanjivati i povećavati slike te precizno prelaziti po opcijama menija. Huawei Watch 3 serija pametnih satova se jednostavno povezuje s bilo kojim iOS ili Android pametnim telefonom preko Huawei Health aplikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:19