Jeste li već probali pa-Šta - jedinstvene, ručno rađene raviole?

pa-Šta
 SPAR

Ručno rađeni ravioli pa-Šta dolaze s tri punjenja - od krem sira i pršuta, zatim od svježeg kravljeg sira, ricotte i Grana Padana te u kombinaciji triju sireva pomiješanih sa špinatom preprženim na maslacu, a jedan pa-Šta raviol teži čak 50 grama! Osmislila ih je Renata Burić iz Zagreba, kandidatkinja druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, a njihova pojava na tržištu razveselit će sve koji žele u nekoliko minuta pripremiti ukusan obrok od pažljivo biranih sastojaka.

Kako smo mogli doznati u prvoj emisiji druge sezone ovog projekta, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV pomažući inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca, pa-Šta ravioli krenuli su od ideje. Danas privlače i izgledom, jer bojama koje dolaze od cikle i domaćih jaja, ovi maštoviti i zaigrani ravioli ne prolaze nezapaženo. Prilikom izrade, uvijek se pomno pazi da glavni sastojci dolaze s domaćeg tržišta i da budu hrvatskog porijekla.

image
pa-Šta
SPAR

Ideju za pokretanje proizvodnje pa-Šta raviola Renata je dobila na platformi za prodaju domaćih proizvoda. Kao u svakoj dobroj priči, nedugo nakon pogled joj je pao na mašinicu za izradu tjestenine, a potom i sinula misao: “Zašto ne bih pokušala proizvoditi svoju tjesteninu?”.

Osim što je riječ o jedinstvenom proizvodu koji će udovoljiti i najzahtjevnijem nepcu, pa-Šta je i jedan od dokaza Renatine odlučnosti. Naime, kroz život se susretala sa situacijama koje bi se, najblaže rečeno, mogle opisati kao zahtjevne. Jedna od posljednjih bio je gubitak posla, nakon čega je odlučila razviti ideju o ručno rađenim raviolima i time obitelji osigurati egzistenciju. Prilika za to pružila joj se upravo u sklopu projekta “Startaj Hrvatska”.

image
pa-Šta
SPAR

Prijavila se s odličnim proizvodom, ali i s pogonom kućne radinosti koji je trebao stasati u nešto ozbiljnije. Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska, Renatin pogon za proizvodnju tjestenine je renoviran, obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi i ishođene su sve potrebne dozvole i certifikati.

image
pa-Šta
SPAR

Uz Renatu, kroz dinamične emisije subotom na programu Nove TV možemo pratiti poduzetnički razvoj još sedmero kandidata. Jedan od njih ponijet će i vrijednu titulu HIT proizvoda 2021. Tko će to biti, odlučit će kupci kupnjom proizvoda s posebnih “plavih polica” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:25