Doživite nezaboravnu VIA VINO rosé večer na legendarnom imanju kurije

Proglašen eno gastronomskom zvijezdom, VIA VINO, omiljeni vinski festival Turističke zajednice Zagrebačke županije, u svojoj trećoj godini, posjetitelje vodi na nezaboravne lokacije uz jedinstven program koji povezuje vrhunska vina i pjenušce s glazbom, modom, umjetnošću i zabavom.

VIA VINO festival

Druga večer VIA VINO festivala, počinje u subotu 30. rujna 2023. s početkom u 18:00 sati na bajkovitom imanju kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Kurija je jedan od najvrjednijih primjera graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske, a njene najpoznatije stanovnice, sestre Milka i Vilma Bedeković, svoj su život posvetile kulturi, umjetnosti i podučavanju drugih žena a VIA VINO ovu večer posvećuje njima.

image

VIA VINO festival

image

VIA VINO festival

U subotu 30. rujna očekuje nas legendarna večer s modnim potpisom

Jedan od naših najistaknutijih modnih dizajnera, Zoran Mrvoš, u sklopu VIA VINO festivala predstavit će bezvremenske modne komade svoje nove kolekcije. Posjetitelji će moći uživati u modnoj reviji pod zvijezdama s daškom tradicije ovog kraja. Jedinstvena je ovo suradnja s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije u kojoj kroz suvremenu modu oživljavamo bogato naslijeđe Turopolja.

image

VIA VINO festival

image

VIA VINO festival

image

VIA VINO festival

Kulisa spektakularne večeri na otvorenom, najbolje je očuvana kurija koja s imanjem koje je okružuje najavljuje još jedno nezaboravno VIA VINO iskustvo, na čarobnoj lokaciji koju možda još niste imali prilike posjetiti.

U glazbeni dio programa uvesti će nas ansambl jane, prepoznat ne samo po glasovnim mogućnostima već i istaknutim scenskim nstupom u stiliziranim kostimima inspiriranim tradicionalnom nošnjom Turopolja. kako bi ova nezaboravna večer potrajala što dulje, moćan duo grupe Meritas preuzet će glazbenu pozornicu.

image

VIA VINO festival

image

VIA VINO festival

Vrhunska ružičasta vina i poznati pjenušci prate drugu večer festivala dok će kreativni zalogaji s potpisom Zagrebačke županije zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Pripremite se za nove doživljaje tradicionalnih okusa u večeri koja obećava nezaboravnu atmosferu, najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske.

Ulaz na VIA VINO je besplatan uz obaveznu prijavu putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Konzumacija jela i pića naplaćuje se prema potrošnji.

„Zagrebačka županija prepoznata je vinska destinacija s vrhunskim i nagrađivanim vinima a u obliku VIA VINO festivala, svim našim posjetiteljima omogućili smo nezaboravan spoj vina, umjetnosti i kulture na vinskim cestama i zaštićenim lokalitetima naše županije. Povezali smo bogatu tradiciju, izvorne namirnice i suvremeni doživljaj destinacije u VIA VINO večeri na otvorenom koje treću godinu za redom nadmašuju sva naša očekivanja i privlače sve veći broj posjetitelja na omiljeni jesenski vinski festival!“ izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

image

VIA VINO festival

image

VIA VINO festival

Viktoria/

Listopad donosi nezaboravne VIA VINO večeri u vinarijama Zagrebačke županije

Već naredni tjedan, u petak 06. listopada 2023. VIA VINO festival seli se u Prigorje. Kraljevski vinski party s DJ Jurkijem održat će se u vinariji Puhelek-Purek, dobitnicima Decanterovog zlata za najbolji Sauvignon Blanc.

Velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA, održat će se u subotu 14. listopada 2023. uz open-air koncert Filipa Rudana, na obroncima prve pjenušave vinske ceste u Hrvatskoj, u vinariji Dobra berba.

Kako je bilo na otvorenju festivala u čarobnoj Lugarnici Čardak uz Damira Kedžu? Pogledajte

image

VIA VINO festival

O VIA VINO festivalu

VIA VINO festival je nagrađivana manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije koja slavi kulturu, vino i ljepotu ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Proglašen najboljim kontinentalnim vinskim festivalom, bajkovite večeri vode posjetitelje na neistražene lokacije nudeći bogat program s naglaskom na autohtona jela i nagrađivana vina, u pratnji zabavnog programa. U trećoj godini održavanja, festival nudi nikad bogatiji program, od poznatih izvođača do modnih večeri.

Festival organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Najave događanja i više informacije potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i viavino.hr te društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Facebook-u i Instagram-u.

image

VIA VINO festival

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:54