KARLO RESSLER

To je naša zajednička zadaća i moralna dužnost. Uz institucionalni okvir, neophodno je da se svatko od nas uključi, ističe eurozastupnik
Karlo Ressler
 Marko Todorov/Cropix

Europa je zacrtala ambiciozan plan - do 2050. će postati klimatski neutralna. Uz digitalnu, zelena tranzicija je jedan od glavnih prioriteta Europske unije. U ostvarenju tog cilja poduzimaju se različite inicijative kojima se štiti okoliš i potiče zeleno gospodarstvo.

Koja je zadaća institucija, počevši od Europskog parlamenta do vlasti u državama članicama, konkretno Hrvatskoj, a što može učiniti svaki građanin na putu prema klimatski neutralnoj Europi? Taj upit postavili smo hrvatskim eurozastupnicima.

- Nadolazeće generacije zaslužuju udisati zdravi zrak, piti čistu vodu i jesti kvalitetnu domaću hranu. To je naša zajednička zadaća i moralna dužnost. Uz institucionalni okvir, neophodno je da se svatko od nas uključi, da Europa postane predvodnik u modernim zelenim inicijativama, ali i da inzistira na održivim politikama Kine i SAD-a. U suprotnom, dostizanje ambicioznih klimatskih ciljeva neće biti moguće – kazao je HDZ-ov Karlo Ressler iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:45