ISKUSTVA

IRENA MILJKOVIĆ KREČAR, NASTAVNICA PSIHOLOGIJSKIH KOLEGIJA NA VERN-U 'Pred ekranom se pojave mačke,mame zovu na ručak, djeca viču,ali odaziv je velik'

 
 CROPIX

Na Veleučilištu Vern’ online nastava dominantno se odvija putem platforme Microsoft Teams, a preko Studomata studentima, kao i prije, profesori objavljuju nastavne materijale. Ovako punom parom rade zadnjih mjesec dana. U to je vrijeme Vernova IT podrška testirala sustav i organizirala 25 online radionica za 150 predavača.

- Online nastavu prati više od 1200 studenata sa svih 14 Vernovih studija, plus 30-ak Erasmus studenata koji prate nastavu iz drugih država, ističe Irena Miljković Krečar. Predavanja se izvode live putem web kamere po ustaljenom rasporedu. Sustav omogućava da nastavnik predaje i pritom sa računala dijeli audio-vizualne sadržaje (PP prezentaciju, videozapise i ostalo).

Studenti se pomoću mikrofona i kamere aktivno uključuju u nastavu, postavljaju i odgovaraju na pitanja.Ponekad ih dijele u manje grupe kako bi timski rješavali određene zadatke, a i studenti sami održavaju prezentacije. Sve je vrlo slično radu u učionici, a nedavno su održali i prve online obrane završnih radova.

Zagreb, 280420.
Podsused, Jagodisce 5.
Online nastava, profesorica s Verna Irena MIljkovic koja redovito odrzava online nastavu za svoje studente.
Na fotografiji: Irena Miljkovic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

-Nakon prva dva tjedna anketirali smo više od 70 posto studenata i rezultati pokazuju iznimno visok stupanj zadovoljstva nastavom, što svakako ohrabruje za izvođenje online studija i u budućnosti. Tome u prilog ide i činjenica da je odaziv studenata izvrstan, posebice kod izvanrednih studenata koji studiraju uz rad, kaže Miljković Krečar kojoj ipak nedostaje kontakt uživo sa studentima pa ih puno češće proziva tijekom sata da ih zadrži aktivnima.

Zagreb, 280420.
Podsused, Jagodisce 5.
Online nastava, profesorica s Verna Irena MIljkovic koja redovito odrzava online nastavu za svoje studente.
Na fotografiji: Irena Miljkovic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

- Nekome je iza leđa električna gitara, nekome polica puna ajvara, nekome mačka hoda preko tastature, nekoga majka zove na ručak ili pas grebe po vratima”, opisuje Miljković Krečar najsimpatičnije situacije dosad jer kako kaže- u virtualnim učionicama puno češće se dogodi proboj privatnoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:54