ISKUSTVA

DANIEL JURIĆ (ZŠEM, EKONOMIJA I MANAGEMENT) 'Loom, Zoom, TikTok WUP... Živim, učim i zabavljam se isključivo u virtualnom svemiru'

 
 CROPIX

Uobičajeni dan mladog studenta izgleda vrlo slično kao i prije korone - većinu vremena posvećuje predavanjima i učenju.

-Rekao bih da mi je u ovom vremenu izolacije čak i bolje jer sada pazim što jedem, ne hranim se više vani po pekarnicama ili nekim fast food restoranima. Sad mi je već prešlo u naviku svaki dan napraviti smoothie i aktivno se kretati tamo gdje se smije. Navečer, nakon svih odslušanih predavanja i riješenih obveza za taj dan, pustim neki dobar film ili seriju i uživam, iskren je Daniel. Studiju posveti ponekad i osam sati dnevno, a kada se priprema za kolokvij, uči i dulje. Za učenje koristi sve moguće materijale koji su njegovi profesori i asistenti objavili (snimke predavanja, snimke seminara), ali i neke skripte koje su studenti sami napravili.

Zoom aplikacija

Za live sinkronu nastavu koristi Zoom aplikaciju, a za asinkronu neki profesori uploadaju video na Google Drive ili Loom platformu pa objave linkove predavanja. Daniel se opušta u šetnji šumom ili parkovima, a u posljednje vrijeme je počeo pratiti i društvenu mrežu TikTok gdje objavljuje videe. Kada malo popuste obaveze na fakultetu, s prijateljima organizira “game night”, što je posljednjih mjesec dana jako popularno među mladima.

Zapresic, 280420.
SS Ban Josip Jelacic.
Online nastava, student ZSEM, Danijel Juric za reportazu kako online polaze ispite na fakultetu.
Na fotografiji:  Danijel Juric.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

Prednost ovakve nastave

-Igramo multiplayer Monopoly uz neko dobro craft pivo ili vino te međusobno pričamo preko Discord aplikacije kao da smo svi u istoj prostoriji, objašnjava. Studiranje online od kuće svakako je zahtjevnije, ali Daniel kaže da nije ništa što je nemoguće savladati. Profesori na njegovu fakultetu od studenata zahtijevaju redovito pisanje zadaća i eseja kako bi saznali jesu li stvarno poslušali snimku predavanja te tako dobivaju “potpis za dolaznost”.

-Prednosti online nastave su najviše snimke predavanja koje pomažu kod učenja jer ih možemo gledati bilo kad. Ja to redovito radim prilikom učenja”, kaže nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:37