HIT

Postani viralan na TikToku: Kako napraviti video koji će oduševiti publiku

Donosimo vam pet savjeta kako kreirati cool sadržaj i povećati svoje brojke

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/

Zar vam nije super kad vidite neki TikTok video koji je postao mega popularan i na svakom koraku čujete da netko priča o njemu? Svi žele stvoriti sadržaj koji će postati viralan, no kako postići taj cilj? Donosimo vam pet ključnih savjeta od TikTok stručnjaka što sve trebate paziti da baš vaš video bude sljedeći viralni sadržaj.

1.Hook je bitan

Od velike je važnosti da video ima neki ‘hook’. Pod hook mislimo da video treba započeti na neočekivan način koji će iznenaditi gledatelje i potaknuti ih da pogledaju video do kraja. Video se može započeti brzim pokretom, iznenadnom promjenom scene, smiješnim izrazom lica ili smiješnom situacijom. Budući da su videozapisi na TikToku kratki, brzina je ključna. Potrebno je uhvatiti pažnju gledatelja odmah na početku i zadržati ih tijekom cijelog videa. Kreatori također koriste efikasno uređivanje i montažu kako bi istaknuli ključne trenutke i zadržali dinamiku videa. Također, mnogi od njih koriste rečenice koje izazivaju znatiželju ili stvaraju efekt iznenađenja. Na primjer, na videu se može napisati nešto poput "Nećete vjerovati što mi se dogodilo!" ili "Pripremite se za neočekivano!"

2.Popularne teme i trendovi na TikToku uvijek su IN

Vrlo je važno pratiti teme i trendove koji su popularni među korisnicima TikToka i pronaći način kako taj trend prilagoditi vašem stilu. Potrebno je svakodnevno pratiti trendove, glazbu i izazove koji su trenutno popularni te ih koristiti kao inspiraciju za vlastite videozapise.Također, potrebno je posebnu pažnju obratiti na aktualne događaje te prema tome kreirati sadržaj koji je relevantan i interaktivan.

3. Kreativnost i originalnost postaju dio vašeg identiteta

Kreativnost i originalnost uvijek se cijeni, a osobe koje se uspiju istaknuti iz mase, zasigurno ostvaruju brojne preglede na svom sadržaju. Potrebno je dobro razmisliti o načinima na koje možete rekreirati popularne trendove. U svemu tome najbitnije je ostati autentičan te izraziti vlastitu osobnost kroz svoje videozapise.

Novi trend u svijetu šminkanja postao je senzacija na društvenim mrežama, s videozapisima koji skupljaju desetke milijuna pregleda, a influenceri postaju viralni samo zato što su ga isprobali.

Trend šminkanja inspiriran Asokom generirao je stotine tisuća objava na TikToku. U tim videima, kreatori se transformiraju koristeći indijsku svadbenu frizuru, šminku i odjeću, uz glazbu iz verzije pjesme "San Sanana" iz bollywoodskog filma Asoka iz 2001. godine, u kojem glume Kareena Kapoor Khan i Shah Rukh Khan.

Videozapisi su kompleksni i visoko stilizirani, s brzim rezovima, sinkroniziranim gestama ruku, izrazima lica, sinkroniziranim usnama i pokretima glave, uz šminku sličnu nekim od stilova prikazanih u filmu, uključujući bindi. Kreatori diljem svijeta objavili su kako izgleda snimanje ovakvog tipa videa i nekima je trebalo i do deset sati ili više kako bi snimili svoje videozapise.

@lenie_aycardo Serving you my 2nd version of Asoka Makeup Trend. Darker,Bolder & Fiercer ✨ As you all requested! ♥️⚱️🙏🏻 (lb: @jharna bhagwani ♬ suara asli - Sita Suwarnadwipa

4. Komunicirajte s vašom publikom

Važno je angažirati svoje gledatelje i potaknuti ih na interakciju s vašim sadržajem. Naime, kreatori često na kraju videa postave pitanje svojim pratiteljima te tako potiču pratitelje da ostavljaju komentare na video i samim time da boostaju taj video. Postavljanje pitanja, poticanje na ostavljanje komentara i odgovaranje na komentare dobitna su kombinacija za podizanje angažmana na videu i povećanje vidljivosti.

5. Budite dosljedni i ustrajni

Nije realno za očekivati da će svaki vaš video postati viralan. Ključ je u kontinuiranom stvaranju i objavljivanju sadržaja te dosljednom prisustvu na platformi. Ustrajnost je ključna, pa budite spremni uložiti vrijeme i trud kako biste postigli svoje ciljeve.

Stvaranje viralnog videa na TikToku zahtijeva kombinaciju kreativnosti, strpljenja i strategije. Pratite ove savjete i eksperimentirajte s različitim pristupima kako biste pronašli recept za uspjeh na ovoj dinamičnoj platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 12:57