GAMECHUCK

Legendarni profesor Baltazar uskoro dobiva novu dimenziju: Postaje video igra

Iako Baltazara već neko vrijeme nismo imali prilike gledati na televiziji, projekti poput ovog ga drže na životu

Gamechuck, jedan od najistaknutijih domaćih gaming studija koji stoji iza brojnih uspješnica poput nedavne avanture "Paws of Coal", u suradnji sa Zagreb filmom radi na videoigri o legendarnom profesoru Baltazaru.

Već dvije godine za redom, Hrvatski audiovizualni centar financira razvoj videoigre "Profesor Baltazar".

Besplatno preuzmite PDF magazina:
Startup Report No 007

Razvoj u fazama

Godine 2022. su, uz spomenuta sredstva, kreirali demo verziju igre, a ove su godine dobili i dodatna sredstva kojima nastavljaju proizvodnju i traže privatne investicije za dovršavanje igre.

image

Aleksandar Gavrilović, osnivač i direktor studija Gamechuck

Zeljko Puhovski/CROPIX

Proizvodnja videoigre sama po sebi je skupa i rizična investicija, a Aleksandar Gavrilović, osnivač i direktor studija Gamechuck, tvrdi da je proces još rizičniji "ako se ne radi o akcijama ili ratnim igrama", što Baltazar definitivno ne može biti.

Ipak, kao što tvrdi, svi umjetnički i tehnički problemi su riješeni, i preostali dio posla, iako će trajati još godinu-dvije, je relativno lagan.

Iako Baltazara već neko vrijeme nismo imali prilike gledati na televiziji, projekti poput ovog ga drže na životu.

image

Profesor Baltazar

Screenshot/gamechuck/

- Mlade generacije su pomalo zaboravile na Baltazara, pogotovo vani, ali ovo je način da ga sada po prvi put upoznaju. Mislim da taj stil animacije i humora nije zastario, nego je bezvremenski i mogao bi biti dobra protuteža kaotičnoj animaciji kakva je danas dominantna - prepričao je Gavrilović.

Cilj mu je zajedno sa svojim timom pretočiti Baltazara u novi medij. Predstaviti ga na onaj način na koji je ostvario svoju slavu: jednostavnim animacijama i šašavim pričama s porukama o tome kako se "problemi zajednice mogu riješavati kreativno i uz suradnju".

image

Profesor Baltazar

Screenshot/gamechuck/
image

Profesor Baltazar

Screenshot/gamechuck/

Bez negativaca

- Zanimljivo je da za razliku od mnogih crtića čak i iz tog doba, Baltazar najčešće nema klasične "negativce" koje se mora pobijediti nego se radi o riješavanju raznoraznih neobičnih situacija poput nestanka vjetra, nestašice opruga, štucanja i sličnih svakodnevnih problema - ističe direktor Gamechucka kojem je trenutačno misija pokazivati igru na "raznim mjestima i prikupljati važne kritike".

- Bili smo u školama, na sajmovima videoigara - poput Infogamera u Zagrebu i Reboot Developa u Dubrovniku - a u budućnosti ćemo je možda staviti i na Steam kao javni demo - najavio je dok revno rade na svojoj "formuli Profesora Baltazara".

image

Naslovnica Startup Report No 007

Tomislav Botic/JL

*Tema je iz magazina Startup Report No 007, kvartalne publikacije Hanza Medie koja izlazi u print izdanju uz Jutarnji list te u obliku PDF-a i na webu Jutarnji.hr. Ovdje možete besplatno preuzeti PDF magazina i doznati teme koje su obilježila hrvatsku startup scenu.

Link na download: Startup Report No 007

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:20