Bivši Adscanner

Hrvatski pandan Googlea u mjerenju video oglašavanja ima novo ime za vlastitu AI transformaciju

Nedavno predstavili svoju prvu AI platformu koja uz analitiku pruža i mogućnost predikcije i planiranja

Marin Ćurković, suosnivač i direktor startupa All eyes on screens

 Jl/

U manje od tri mjeseca otkako je lansirao vlastitu AI platformu Apollo, jedan od 30 najvećih hrvatskih startupa, koji radi analitiku TV oglašavanja za TikTok, L‘Oreal i Coca Colu, promijenio je ime.

Adscanner se od sad zove All eyes on screens.

Novo ime u engleskom znači - sve oči uprte u ekrane, odnosno u ovaj startup - i otkriva nimalo male ambicije hrvatskog startupa koji se pozicionira kao pandan Googlea i Facebooka u području analitike video oglašavanja.

Marin Ćurković, izvršni direktor i suosnivač bivšeg Adscannera, sada All eyes on screens kaže da im je trebala promjena.

- Iako jako volimo brend Adscanner, koji je postao sinonim za transformaciju, brzinu i inovaciju u TV mjerenju – čvrsto vjerujemo da bi se stalni rast i širenje našeg poslovanja trebali odražavati u našem imenu. I iskreno, najbolji način da riječima izrazimo ono o čemu se radi je sa All eyes on screens - kaže Ćurković.

Lansirali Apollo

Ovaj startup je ljetos lansirao Apollo. Riječ je o AI servisu preko kojeg se oglasne kampanje na televiziji mogu ne samo pratiti, kao dosad, već i planirati na isti način kao i one preko Googlea i Facebooka.

All eyes on screens za to je razvio i vlastitu mjeru praćenja TV oglašavanja koja konkurira industrijskom standardu GRP-u.

Nova mjera zove se XRP i All eyes on screens toliko vjeruje u njenu učinkovitost da ju je zaštitio kao trademark u Europi.

image

Novo ime Adscannera je All eyes on screens

Jl/

To je tim zanimljivije, jer je, kako je pisao Startup Report, XRP ujedno ime petog najvrednijeg tokena na svijetu čija je tržišna kapitalizacija, prema CoinMarketCapu, krajem kolovoza 2023. godine iznosila 27 milijardi dolara.

U All eyes on screens pojašnjavaju da smatraju da je njihova metodologija naprednije zato što pri izračunu XRP uzima u obzir stvarnu duljinu trajanja oglasnog videa, i to u sekundama.

To je različito od izračuna GRP-a, gdje se TV spotu dodjeljuje gledanost minute u kojoj je počeo, neovisno o dužini trajanja tog oglasnog videa.

Veliki klijenti

Apollo, koji koristi XRP, već u Njemačkoj koriste Vodafone, Ford i Bayer.

Taj sustav, tvrde u All eyes on screens, postiže 99 posto točnosti u predviđanju sastava publike koja će gledati određeni TV program.

- Ubuduće ćemo nastaviti isporučivati i graditi na istim proizvodima i rješenjima s kojima ste upoznati, samo pod našim novim imenom - zakljućuje Ćurković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:08