NOVE PRILIKE

Albert Gajšak nakon Warner Brosa i Walmarta u SAD-u suradnju širi i na NASA-u

CircuitMess osvojio nagradu na sajmu igračaka u New Yorku u kategoriji tisuću izlagača

Albert Gajšak osvojio prvu nagradu na sajmu igračaka u New Yorku

 Jl/

CircuitMess, jedan od NovacHR TOP25 startupa, osvojio je u New Yorku na najvećem sajmu igračaka u zapadnom svijetu Toy Fairu nagradu za najinteraktivnijeg i najživahnijeg proizvođača igrača na svijetu.

Hrvatski proizvođač pametnih igračaka dobitnik je nagrade Powerfully Playful Award Winner. Osvojio ju je u kategoriji više od tisuću izlagača iz cijelog svijeta.

Albert Gajšak, osnivač i direktor CircuitMessa kaže da su se uspjeli istaknuti s jednostavnim konceptom pametnih igračaka.

- Izuzetno smo ponosni što smo dobili nagradu na tako renomiranom događaju na kojem sudjeluju veliki brendovi iz svijeta igračaka kao što su LEGO i Pokemon - kaže Gajšak.

CircuitMess je hrvatski startup kojeg su 2017. osnovali Albert Gajšak i Tomislav Car, nakon što se Gajšakova Kickstarter kampanja za MAKERbuino pokazala uspješnom i privukla interes STEM entuzijasta diljem svijeta.

Sajam Toy Fair u New Yorku ove je godine okupio 30 tisuća posjetitelja i okupio više od tisuću proizvođača igračaka i njihovih preko dvije tisuće brendova. Posjetitelji i izlagači dolaze iz cijelog svijeta.

Gajšak kaže da nagrada potvrđuje da su posvećeni kvalitetnom dizajnu edukativnih proizvoda.

- CircuitMess je posebno poznat po svojim edukativnim elektroničkim igračkama koje potiču razvoj STEM vještina kod djece, a naši proizvodi omogućuju djeci da sami sastavljaju i programiraju vlastite igračke, čime se potiče razvoj kreativnih i analitičkih vještina - kaže Gajšak.

CircuitMess je na američkom tržištu ostvario suradnju s Warner Brosom i Walmartom, a upravo je krenuo i u suradnju s NASA-om.

- Ove jeseni predstavit ćemo i nekoliko novih uzbudljivih projekata, među kojima su i DIY model NASA-inog Perservance Rovera, te lansiranje nove linije proizvoda za STEM početnike - zaključuje Gajšak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:23