NA DVIJE GODINE

U članicama Grupe Pivac potpisan novi kolektivni ugovor: Radnicima nagrade, božićnice, topli obrok...

Ovime ostvarujemo kontinuitet prava i pogodnosti za naše zaposlenike te im jasno poručujemo da su nam važni, kaže Alen Kajmović

Miljenko Gočin, Igor Miljak i Nedeljko Bukovšek

Mesna industrija Vajda iz Čakovca, PPK karlovačka mesna industrija i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske te Sindikata hrvatskog vozača potpisali su kolektivni ugovor kojim se zaposlenicima u tim dvjema mesnim industrijama, članicama Grupe Pivac, jamče brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih. Među njima su nagrada za ostvarene radne rezultate, osiguran topli obrok, božićnica, prigodni darovi za Božić i Uskrs, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te ostale pogodnosti.

- Potpisivanjem novog kolektivnog ugovora ostvarujemo kontinuitet prava i pogodnosti za naše zaposlenike. Time im jasno poručujemo da su nam važni i da je Vajda tvrtka kojoj je dobrobit zaposlenika prioritet. U ovim neizvjesnim vremenima radnicima želimo pružiti ne samo sigurnost, već im nastaviti stvarati okruženje u kojemu je njihov posao zaista cijenjen i vrednovan kroz materijalna prava, ali i sve ostale pogodnosti usmjerene zadovoljstvu svakog od njih - rekao je Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

image

Bruno Glavak i Alen Kajmović

Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije, istaknuo je da je kolektivni ugovor potpisan na rok od dvije godine, što je okvir sigurnosti u ovim nepredividim globalnim kretanjima. "Na ovaj način našim zaposlenicima, kako sadašnjim, tako i budućim, šaljemo dodatnu poruku da će radeći s nama imati sigurniju budućnost. Ljudi su nam na prvome mjestu i ovim putem samo dodatno nastavljamo zajednički graditi kvalitetniju životnu sredinu s našim socijalnim partnerima", izjavio je Igor Miljak.

Prava iz kolektivnog ugovora primjenjuju se na sve radnike bez obzira na to jesu li članovi sindikata.

- Potpisivanje novog kolektivnog ugovora pokazuje nastavak predanosti PPK mesne industrije Karlovac i čakovečke Mesne industrije Vajda, kao i cijele Grupe Pivac, u osiguravanju kvalitetnog radnog ozračja. Jako nam je drago što u Hrvatskoj postoje ovakve kompanije koje radnike stavljaju na prvo mjesto u svojim poslovnim prioritetima - izjavili su Bruno Glavak i Nedeljko Bukovšek, povjerenici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske - Sindikalnih podružnica Vajda i PPK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:26