DANI HTZ-a

Osijek najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma, Slavonija najuspješnija destinacija ruralnog turizma

Nagradu je preuzeo osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je zahvalio na priznanju

Šetnja s psima na Promenadi












 

 Vlado Kos/Cropix

Grad Osijek proglašen je najuspješnijom kontinentalnom destinacijom gradskog turizma na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma. Nagradu je preuzeo osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je zahvalio na priznanju te istaknuo kako je nagrada rezultat rada svih osječkih turističkih djelatnika, ugostitelja, ali i građana koji grad čine autentičnom destinacijom.

Da je Osijek doista najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma svjedoče i brojke koje, pohvalio se Radić, strelovito rastu:

– Ovogodišnji rujan je u noćenjima bolji za čak 30 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. I za prošlogodišnji Advent, Uskrs, pa do tek završenih ljetnih mjeseci oboreni su dosadašnji rekordi po broju dolazaka i noćenja – rekao je gradonačelnik dodajući da se ulaže i u turističku infrastrukturu.

– Obnovili smo bazene na osječkoj Copacabani koje je u mjesec i pol dana posjetilo više od 30.000 kupača. Uredili smo i dravsku plažu na Kopiki. Obnavljamo povijesnu jezgru Tvrđu koja će uskoro ponovno postati biser osječkog turizma. Gradimo koncertnu dvoranu. Kreće i velika obnova osječke Zračne luke, a šetnica uz Dravu, naša Promenada, za godinu dana kad spojimo Donji i Gornji grad postat će najduža šetnica u ovom dijelu Europe. Obnovili smo i pješački most koji je simbol Osijeka i omiljeni foto-point naših gostiju – kazao je gradonačelnik Radić.

image

Ivan Radić

Marko Mrkonjic/Cropix

- A izvrsnim rezultatima-, kaže, -pridonose i brojni te dobro organizirani sportski događaji, kulturne i zabavne manifestacije.

– Jer takav Osijek jest, grad sporta, grad kulture i zabave, grad ukusne hrane, dobrih vina i autentičnih druženja. Grad parkova, šetnji, bicikala, dobrih i otvorenih ljudi, koji je ugodan u svako godišnje doba. Grad koji nema sezonu već dobru cjelogodišnju dinamiku, od natjecateljskog adrenalina na sportskim terenima, preko ljetnih osvježenja na Kopiki, do unutarnje topline adventa – zaključio je osječki gradonačelnik.

Uz Osijek, Slavonija (svih pet slavonskih županija) proglašena je najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma.

Dani hrvatskog turizma, koji se ove godine održavaju 6. i 7. listopada, predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, a ovogodišnji domaćini su Šibensko-kninska županija i grad Šibenik.

Tijekom večernjih sati prvoga dana dodijeljene su godišnje turističke nagrade u kategorijama Destinacija godine, Događaj godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine, Jedinstveni gastronomski doživljaj godine i Čovjek ključ uspjeha, Djelatnik godine.

U petak se dodjeljuju turističke nagrade najboljima u turizmu, a među njima je nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:51