DOBRA PRAKSA

CEMEX jednokratnom isplatom od 4.000 kuna pomaže očuvanju životnog standarda zaposlenika u uvjetima inflacije

S obzirom na mjere Vlade RH koje su stupile na snagu 1. listopada, isplaćeni iznos bit će neoporeziv za zaposlenike u Hrvatskoj

Cemex, tvornica Sveti Juraj

 Bozidar Vukicevic/Cropix

CEMEX će svojim zaposlenicima isplatiti 4.000 kuna neto jednokratne naknade kako bi se lakše nosili s rastućim troškovima života pod utjecajem inflacije. Svi obuhvaćeni radnici primiti će jednak novčani iznos od 4.000 kuna neto. Time se želi postići najveći učinak upravo na nižim primanjima koja su najsnažnije pogođena inflatornim pritiscima. S obzirom na mjere Vlade RH koje su stupile na snagu 1. listopada, isplaćeni iznos bit će neoporeziv za zaposlenike u Hrvatskoj. Iz ove mjere isključen je menadžment.

„Očuvanje životnog standarda naših ljudi podjednako nam je važno za osiguranje stabilnosti našeg poslovanja u promjenjivim okolnostima kao i naš financijski rezultat. Vrlo ozbiljno shvaćamo svoju ulogu poslodavca koji stalno osluškuje njihove zabrinutosti i reagira na njih, ali i odgovornog poslovnog subjekta koji svojim primjerom utječe na dobru tržišnu praksu“, rekla je Mirela Kotarac , direktorica ljudskih resursa i članica Uprave CEMEX-a Hrvatska.

CEMEX-ov Kolektivni ugovor predviđa brojna materijalna prava i beneficije zaposlenicima poput božićnica, regresa, dopunskog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona i naknade za novorođeno dijete. Također, tvrtka isplaćuje redovne godišnje bonuse svim zaposlenicima, a obračun i visina ovise o ukupnom financijskom rezultatu tvrtke te individualnoj ocjeni radnog učinka zaposlenika. Usto CEMEX ima i program mjesečnog nagrađivanja za iznimne rezultate rada usmjeren na motiviranje zaposlenika koji svojim angažmanom značajno doprinose poslovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:56