Rekordna narudžba

Slovenski Pipistrel isporučio 200 letjelica Indijcima za 20 milijuna dolara

Kada je ugovor potpisan 2015. godine, bila je to najveća narudžba ultra lakih letjelica ikada zabilježena 'REKLI SU NAM DA SE S NJIMA NE DA SURAĐIVATI, ALI USPJELI SMO' Slovenski Pipistrel isporučio Indijcima najveći broj ultra lakih letjelica ikad zabilježen. Nisu htjeli otkriti točnu vrijednost ugovora, ali informacija je ipak procurila u medijima
Ilustracija, Ivo Boscarol, vlasnik Pipistrela
 REUTERS

Pipistrel, slovenski proizvođač ultra lakih električnih zrakoplova, isporučio je indijskom Ministarstvu obrane gotovo 200 letjelica, objavili su danas iz slovenske kompanije, prenosi Politika.rs.

Vlasnik Pipistrela Ivo Boscarol rekao je da su ga veliki igrači u zrakoplovnoj industriji upozoravali da je nemoguće surađivati s Indijom i da ugovor s njima nikada neće uspješno dovršiti.

„Ali svi mi, radeći zajedno kao team, uspjeli smo napraviti upravo to”, rekao je Boscarol. „Ovo nam je donijelo veliko poštovanje, ne samo u Indiji, već i u krugu vojne industrije. Ovaj ugovor će nam otvoriti vrata u budućnosti”, istakao je.

Pipistrel je ispunio ugovorne obveze isporuke, a usluge poput održavanja, podrške kupcima i isporuke rezervnih dijelova, Indijcima će pružati i nakon završetka ove prve faze.

Kada je ugovor potpisan 2015. godine, bila je to najveća narudžba ultra lakih letjelica ikada zabilježena. Slovenci nisu otkrili točne brojke, ali su indijski mediji objavili da je ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:15