Dugo iščekivani film

Joker oborio listopadske rekorde: Na početku prikazivanja zaradio 39,9 milijuna dolara

Warner Brothersi su u izradu ovog blockbustera uložili oko 55 milijuna dolara
Joker
 Profimedia, Film Stills, Image Capital Pictures

Novi kontroverzni film Warner Brothersa, Joker, prvog dana prikazivanja ostvario je zaradu od 39,9 milijuna dolara, čime je oborio rekord najveće zarade filmova koji su na kino platna puštena u listopadu.

Kako navodi Bloomberg, očekuje se da će do kraja vikenda film doseći zaradu od 92 milijuna dolara. Time bi dugo iščekivani film najpoznatijeg DC-ovog negativca s trona mogao srušio Venoma, znanstveno-fantastični film iz 2018. godine koji je u samo prvom vikendu prikazivanja zaradio 80,3 milijuna dolara.

Inače, Warner Brothersi su u izradu ovog blockbustera uložili oko 55 milijuna dolara, što je četvrtina uobičajenog budžeta koji se potroši za snimanje filmova o superjunacima.

Riječ je o psihološkoj drami, ali i prvom filmu o superzlikovcima redatelja Todda Philipsa čija je radnja smještena u 80-im godinama prošlog stoljeća u Gotham Cityju, najpoznatijem gradu DC-ovog svemira. Ovaj put, lika Jokera utjelovio je američki glumac Joaquin Phoenix.

Zbog pomalo kontroverznih scena, Philipsu su mnogi zamjerili što je snimio društveno neodgovoran film pun nasilja, na koji će se sad moći referirati svi oni koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu. Iako on objašnjava kako je filmom htio potaknuti nužnu raspravu o oružju, nasilju i odnosu prema mentalno oboljelim osobama, javnost se, čini se, više boji da će film neke potaknuti na nasilje, kao što je bio slučaj za vrijeme premijere filma 'The Dark Knight Rises'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:21