GLOBALNA NAGRADA

‘Vjera u sebe, vjera u ljude oko sebe i u zaposlenike te ljubav prema onome što radimo. To su naše vrijednosti‘

Ludbreška tvrtka Bomark Pak predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici izbora EY poduzetnik godine u lipnju u Monaku

Stiven Kos i Miljenko Borscak, tvrtka Bomark d.o.o

 Davor Pongracic/Cropix

Ludbreška tvrtka Bomark Pak predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici izbora EY poduzetnik godine koji se održava u lipnju u Monaku.

Uz nagrađeni dvojac iz Bomark Paka, Miljenka Borščaka i Stivena Toša, ovogodišnji finalisti bili su vlasnici IT tvrtke "Q", specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb, Studio 3LHD i Sofa IT.

Bomark Pak je osnovan 1992. godine kao mala obiteljska distributerska kompanija, a danas su treći najveći europski i jedini hrvatski proizvođač stretch folija, s više od 300 zaposlenih u proizvodnom pogonu u Ludbregu te uredima u Varaždinu, Sarajevu, Ljubljani i Beogradu. Preuzimajući nagradu, Miljenko Borščak pohvalio se da prošle godine na 50 tisuća tona izvoza u 30-ak zemalja Europe nisu imali niti jednu reklamaciju.

"Trenutno smo među tri najbolja distributera ambalažnih proizvoda u Europi, a potaknuti ovom nagradom vjerujemo da ćemo postati prvi. Vjera u sebe, vjera u ljude oko sebe i u zaposlenike te ljubav prema onome što radimo. To su naše vrijednosti i put prema uspjehu", poručili su Borščak i Toša.

Globalna nagrada EY Poduzetnik godine osmišljena je s ciljem poticanja poduzetničke klime i izgradnje boljeg poslovnog okruženja. U Hrvatskoj se održava sedam godina, a ove godine za pobjedu su se borila 44 kandidata iz 28 kompanija.

Uz financijske pokazatelje, žiri je pobjednika birao s obzirom na iskazanu inovativnost, poduzetnički potencijal, viziju i ideju poduzetnika.

"Svi naši kandidati koji su do sada sudjelovali u programu samo u 2020. godini generirali su 28,5 milijardi kuna prihoda i zajedno zapošljavali 30.000 ljudi", poručili su iz EY Hrvatska.

Dodajmo još kako su Europski parlament i Vijeće krajem 2021. postigli dogovor o europskom proračunu za 2022. od gotovo 170 milijardi eura. Glavni pregovarač za proračun, europarlamentarac Karlo Ressler, tada je poručio da je glavni fokus na potpori za malo i srednje poduzetništvo, uključujući turizam, znanost, zdravstvo te dodatnom poticaju digitalnoj i zelenoj tranziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:36