EYE GLOBAL

Važna prekretnica za europski program ‘Erasmus za mlade poduzetnike‘

Nova odredišta izvan Europe uključena su u inicijativu EYE GLOBAL, koja sada omogućuje i razmjenu s poduzetnicima u SAD-u, Kanadi, Izraelu, Singapuru i Južnoj Koreji

Ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia

Program Erasmus za mlade poduzetnike (EYE) danas obilježava važnu prekretnicu.

Deset tisuća mladih poduzetnika steklo je radno iskustvo od kvalificiranog poduzetnika u drugoj zemlji.

Od osnutka 2009. program je pomogao novim poduzetnicima da razviju poduzetničke vještine i steknu poduzetničko iskustvo osposobljavanjem na radnom mjestu u poduzeću u inozemstvu. Osim toga, poduzetnici mogu imati koristi od novih ideja, vizija i energije koje stvaraju mlađi kolege, navodi se u priopćenju.

"Sjajno je da toliko poduzetnika ima koristi od suradnje s iskusnijim kolegama u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike. Danas obilježavamo uspjeh tog programa i dokaz da Europa ima mnoštvo talentiranih poduzetnika spremnih za izgradnju sljedećeg gospodarskog uspjeha Europe", priopćio je povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton.

Erasmus za mlade poduzetnike olakšava poduzetničke razmjene u trajanju do šest mjeseci u 39 zemalja sudionica iz Europske unije i njezina susjedstva. Program od začetka financira Komisija, a dio je strategije EU-a za mala i srednja poduzeća (MSP) i pomaže u pristupu međunarodnim tržištima.

Zahvaljujući dodatnoj financijskoj potpori Europskog parlamenta od 2018. nova odredišta izvan Europe uključena su u inicijativu EYE GLOBAL, koja sada omogućuje i razmjenu s poduzetnicima u SAD-u, Kanadi, Izraelu, Singapuru i Južnoj Koreji.

Spomenimo još kako je Europski parlament reagirao na utjecaj pandemije koronavirusa na industrijske lance opskrbe i MSP-ove donošenjem rezolucije o usklađenom djelovanju EU-a za potporu mjerama gospodarskog oporavka u travnju 2020. Također, eurozastupnici su 25. studenoga 2020. donijeli rezoluciju kojom su pozvali Europsku komisiju da predstavi revidiranu industrijsku strategiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:22