NOVI STANDARDI

Uvala Čikat oaza spa i gastro luksuza s potpisom

Prekrasne uvale hotelskog branda Lošinj Hotels & Villas smještene su u uvali Čikat. Brend LH&V spaja tradicionalnu arhitekturu i sofisticirani luksuz s personaliziranom uslugom, koja stvara dodatnu vrijednost hedonističkog odmora uz nagrađivane wellness i spa tretmane te gastronomsku ponudu

Pogled na uvalu Čikat

 Marko Marinković

Otok Lošinj oduvijek je privlačio pozornost zapanjujućom prirodom i ljekovitim svojstvima zbog koji je postao jedna od najpoželjnijih destinacija lječilišnog turizma, idilična oaza zelenila i luksuza.

Zahvaljujući blagim temperaturama na Lošinju i za zimskih mjeseci možete uživati u dokazanim zdravstvenim učincima otočne klime tijekom cijele godine.

Među mnogim čarima otoka Lošinja ističu se i prekrasne vile hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, smještene u ljekovitoj uvali Čikat, gdje se prošlost i sadašnjost isprepleću u jedinstvenom spoju povijesti i luksuza. Brend LH&V spaja tradicionalnu arhitekturu i sofisticirani luksuz s personaliziranom uslugom, koja stvara dodatnu vrijednost hedonističkog odmora uz nagrađivane wellness i spa tretmane te zavidnu gastronomsku ponudu.

Pri odabiru smještaja u čarobnom okruženju gostima je na raspolaganju nekoliko povijesnih vila. Među najluksuznijim vilama sačuvanim u izvornom obliku svakako je Captain‘s Villa Rouge, djelo poznatog bečkog arhitekta Friedricha Sigmunda. Captain‘s Villa Rouge prva je vila sagrađena u uvali Čikat, a ima sedam suitea na tri kata.

image

Spa&wellness kao dodatna ponuda hotela

Marko Marinković

Najbolji pogled na uvalu Čikat

Vila Hortensia još je jedna od vila s pet zvjezdica iz Ultra luxury kolekcije. Predivno zdanje na tri etaže s otvorenom fasadom seže iz 1912. godine, kada je bila poznata kao pansion Bellevue. To ime najbolje dočarava posebnost ove vile - najbolji pogled na uvalu Čikat. Njezini gosti mogu odabrati i relaksaciju wellness tretmanima Kneipp spa, jacuzzi, saunu ili profesionalnu sobu za fitness.

Vila Hygeia nekada je bila dom bogate brodovlasničke obitelji s otoka, a nakon desetljeća propadanja studiozno je obnovljena te joj je vraćen sjaj. Najimpresivniji dio ove vile s pet apartmana je prostran i prozračan središnji dnevni prostor, stopljen s očaravajućom terasom, s koje se pogled na ogradu obraslu ljubičastim glicinijama isprepleće sa svjetlucavim tirkiznim morem.

Secesijska Vila Mirasol početkom 20. stoljeća funkcionirala je kao pansion koji je nudio sobe za najam, a malo kasnije obogaćen je uslugama njemačke i mađarske kuhinje, kao i drvenim paviljonom za "sunčane kupke" i kupalištem na obali gdje su gosti mogli unajmiti jedrilice i čamce na vesla.

image

Interijer hotela

Marko Marinković

Spoj luksuza i povijesti

U luksuznom društvu historicističkih vila u uvali Čikat je i novosagrađena Villa Sea Princess Nika. Oblikovana u klasičnom stilu, i dalje izaziva nostalgiju, a njezin je lajtmotiv "više je više", kako u uređenju tako i u ekstraluksuznom boravku. Smještena je usred borove šume te nudi smještaj u sedam prostranih soba na tri kata.

Rustikalna kuhinja, nadahnuta francuskom, optočena je bijelim i "čokoladnim" mramorom, a put od nje vodi do taverne u koju stane društvo od 14 ljudi i obilje vinskih boca iz vinskog podruma vile. Razmazit se može u privatnom spa centru te mramornim kupaonicama.

Za one koji ipak preferiraju boravak u hotelima, hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra donose spoj luksuza i povijesti lječilišnog turizma. Boutique Hotel Alhambra član je svjetskog lanca Small Luxury Hotels i Virtuoso, a 2020. našao se na popisu deset najboljih europskih hotela po izboru čitatelja Luxury Lifestyle Magazinea.

Povijesni šarm profinjene secesijske arhitekture okružene pažljivo oblikovanim perivojem skladno je spojen sa suvremenim dizajnom. Boutique hotel Alhambra ističe se spa ponudom, u kojoj nudi najbolje od otoka, koristeći otočno bilje i blagodati mora u tretmanima.

Dizajnerski također zanimljiv luksuzni je hotel Bellevue s pet zvjezdica. World Spa Awards proglasio je Bellevue najboljim spa hotelom u svijetu 2021. te najboljim u Hrvatskoj 2022., dodijelivši mu nagrade Croatia‘s Best Hotel Spa 2022 i World‘s Best Hotel Spa 2021. Njihov jedinstveni, signature program Sea-Tox je detoks organizma u sklopu kojega se koriste pročišćavajuća svojstva morske vode kako bi se potaknuo proces samočišćenja tijela detoksicirajućom hranom, ciljanim vježbama i spa tretmanima.

Svjetska kvaliteta i nagrade

Ninoslav Vidović, direktor prodaje i marketinga Lošinj Hotels&Villas, ističe da je spa&wellness kao dodatna ponuda hotela ili kao dio hotelskog proizvoda odavno postao standard. Normalno je očekivanje gostiju da hotel s 4 ili 5 zvjezdica ima funkcionalan, kreativan wellness centar koji ima niz tretmana, ne samo masaža nego i estetskih te neinvazivnih medicinskih tretmana.

"Hotelski spa se emancipirao, posebno u destinacijama i hotelskim konceptima koji imaju ambiciju postaviti wellness kao motiv dolaska na samo odredište ili u hotel. Niz je takvih primjera, poput Anande u Himalajima, 6 Senses hotela ili Zulal Resorta u Kataru. No, postoje i spa koncepti koji se oslanjaju na hedonizam, koji nisu orijentirani na ozdravljenje i nemaju ambiciju gosta vratiti kući zdravijim, nego im je cilj gostu pružiti potpuni užitak. Najdalje je u tom konceptu otišao Marriottov brand W sa ‘tox-detox‘ konceptom", otkriva Vidović.

Kad je riječ o spa centrima u Lošinj Hotels&Villas, ističe da su gostima na raspolaganju tretmani koji su jedinstveni na Jadranu, ali i Europi.

"Posebno bih izdvojio naše floating masaže, krio komoru te jedinstveni inhalation bar, koji je upravo taj detoks dio koji idealno dopunjuje odmor na Lošinju. O svjetskoj kvaliteti naših spa koncepta govore i nagrade. Tako je Bellevue Spa Clinic proglašen najboljim nekoliko puta - dobio je titule World‘s Best Hotel Spa 2021 By World Spa Awards, Croatia‘s Best Hotel Spa 2022, 2023 By World Spa Awards", dodaje Vidović.

image

Ninoslav Vidović, direktor marketinga i prodaje Lošinj Hotels&Villas

Pavela Digital/

Spa koncepti se protežu i na čitavu uvalu Čikat, kroz forest bathing i na floating star gazing, gdje se gosti mogu opustiti na vodenim krevetima i uživati u zvjezdanom nebu. Osim toga, u Lošinj Hotels&Villas razvili su ponudu u kojoj nude jedinstvene enološke i gastronomske doživljaje, povezane s jedinstvenom mikroklimom uvale Čikat. Posebnost njihovih hotela je što je nekoliko dana moguće iskusiti okuse kopna i mora te proći gastronomski put od Azije do Jadrana, u sklopu restorana Alfred Keller i Matsunoki.

"Restoran Alfred Keller, signature restoran Boutique hotela Alhambra, ima Michelinovu zvjezdicu, a World Culinary Awards proglasio ga je najboljim fine dining restoranom u Europi. Fuzijski restoran Matsunoki hotela Bellevue poznat je po svojoj japanskoj kuhinji, u kojoj se koriste lokalne svježe namirnice. Restoran Matsunoki nagrađen je Michelinovim tanjurom, a World Culinary Awards ga je proglasio najboljim hotelskim restoranom u Hrvatskoj. Oba su restorana i u gastronomskom vodiču Gault&Millau", otkriva Ninoslav Vidović.

image

Ljekoviti borovi u uvali Čikat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:52