SUMMER CAMP 2022

U ljetnom kampu Ericsson Nikola Tesla studenti će dobit priliku da rade na praktičnim zadacima

Ukupno trajanje radionice je pet tjedana, a odvijat će se u Zagrebu i Splitu, u terminima 11. srpnja – 22. srpnja i 29. kolovoza – 16. rujna 2022.

Ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia/-/Wavebreak/Profimedia

Ericsson Nikola Tesla poziva sve studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija koji posjeduju znanja i vještine razvoja softvera da se prijave na ljetni kamp u kojem mogu primijeniti svoje znanje radeći na praktičnim izazovima.

Ovogodišnji izazov Summer Camp 2022 je Digitalna transformacija – veliki podaci u primjeni (kako prikupljati, spremati, obrađivati, prikazivati i zaključivati u prostoru velikih podataka).

Uz pomoć mentora, studenti će raditi u timovima na zadanom izazovu i oblikovati osnovni tehnološki prototip rješenja.

Uz stjecanje iskustva rada u stvarnom industrijskom okruženju, u Summer Campu studenti proširuju svoja znanja, stječu nova poznanstva te radno iskustvo, koje im je dobra referenca u životopisu.

Ukupno trajanje radionice je pet tjedana, a odvijat će se u Zagrebu i Splitu, u terminima 11. srpnja – 22. srpnja 2022. i 29. kolovoza – 16. rujna 2022.

Očekivani rezultati sudjelovanja u kampu su izrada softvera, dokumentacije i tehničko izvješće na engleskom jeziku te prezentacija na završnom danu.

Odabrani radovi bit će uključeni u natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Najbolji radovi bit će pripremljeni i za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima.

Sudjelovanje u ljetnom kampu honorira se novčano i ECTS bodovima. Po završetku, postoji mogućnost produljenja angažmana i daljnjeg rada na dodijeljenom projektu.

Prijave traju do petka, 20. svibnja.

Rad u Summer Campu mnogim je studentima poslužio kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim razinama te za izradu završnih i diplomskih radova, a mnogi od sudionika su nakon završetka studija odlučili nastaviti svoj profesionalni rast i razvoj kao zaposlenici Ericssona Nikole Tesle.

Osnovan 2001. godine kao zajednički projekt i rezultat dugogodišnje plodne suradnje kompanije Ericsson Nikola Tesla s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tijekom godina Summer Camp se razvio u međunarodni projekt suradnje Ericssona Nikole Tesle sa sveučilištima. Osim hrvatskih (Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Pula i Osijek) Summer Camp uključuje i sveučilišta susjednih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Crna Gora…).

Od začetka, ljetni kamp pohađalo je više od 800 najboljih studenata koji su uz podršku mentora iz kompanije i institucija s kojima Ericsson Nikola Tesla surađuje uspješno realizirali stotine projekata.

Osim što privlači nove talente i najbolje studente generacije, Ericssonov kamp rješava neka od aktualnih tehnoloških pitanja, omogućava studentima da dobiju iskustvo rada sa suvremenim tehnologijama te da se pripreme za lakšu integraciju u svijet rada. Suradnjom s akademskim ustanovama kroz ovaj projekt Ericsson Nikola Tesla doprinosi podizanju kvalitete obrazovanja te time i podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, naglašavaju u kompaniji.

Dodajmo kako Europska unija podupire inovacije na temelju programa Obzor Europa za jačanje europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti. Zastupnici Europskog parlamenta su donijeli brojne rezolucije kojima su dodatno ojačali investicijsku politiku EU-a, uključujući rezoluciju o sinergijama u svrhu inovacija i rezoluciju o strateškom inovacijskom programu Europskog instituta za inovacije i tehnologije za jačanje inovacijskog talenta i kapaciteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:24