VIDEO NATJEČAJ

Poziv mladima u dobi od 18 do 25 godina: kakva je budućnost financija?

Video se može snimiti mobitelom, u formatu TikTok, Instagram ili Youtube videa, kao i kratkog filma. Jedini uvjet je trajanje do jedne minute

Za sudjelovanje u natjecanju, potrebno je snimiti kratki video na temu 'Budućnost financija'

 Tonci Plazibat/Cropix

Mladim Europljanima u dobi između 18 i 25 godina upućen je poziv za sudjelovanje u video natječaju o budućnosti financija. Na taj način imaju priliku upoznati Maired McGuinness, europsku povjerenicu za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala. Naime, u okviru Europske godine mladih, povjerenica McGuinness održat će politički dijalog s mladima iz cijele Europe o njihovim vizijama budućnosti financija.

Za sudjelovanje u natjecanju, potrebno je snimiti kratki video na temu ˝Budućnost financija˝. Što želite za budućnost financija? Koje su vaše brige ili preporuke? Po čemu se vaša vizija razlikuje od vizije vaših roditelja?, navedeno je na portalu Europske godine mladih.

Pojašnjeno je kako se video može snimiti mobitelom, u formatu TikTok, Instagram ili Youtube videa ili kratkog filma. Jedini uvjet je da video ne može trajati dulje od jedne minute.

Potom je potrebno objaviti video na društvenim mrežama s hashtagom #MyFutureFinance i poslati ga, zajedno sa osobnim podacima, na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Rok prijave je 8. srpnja 2022. godine.

Pobjeđuje 10 najoriginalnijih videa, a njihovi kreatori će se 25. listopada 2022. sastati s povjerenicom McGuinness u Bruxellesu. Troškove putovanja i smještaj financira Europska komisija, navedeno je u pozivu.

Namjeru da se 2022. godina posveti mladima najavila je predsjednica Komisije Ursula von der Leyen u svom govoru o stanju Unije pred Europskim parlamentom 2021. Komisija je u listopadu suzakonodavcima podnijela službeni prijedlog o proglašenju 2022. Europskom godinom mladih. Početkom prosinca Europski parlament i Vijeće postigli su politički dogovor o tome da se 2022. proglasi Europskom godinom mladih.

"Određivanje 2022. godine kao godine usmjerene na mlade znači da će se uložiti povećani napori za uključivanje prioriteta mladih u relevantna politička područja Unije i na svakoj razini procesa donošenja odluka u EU-u", istaknuto je u objavi Europskog parlamenta nakon što su zastupnici potvrdili odluku da se 2022. godine u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade. Zastupnici su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

U Europskoj godini mladih želi se ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na stranici Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:30