GODINA MLADIH

‘Energija je preduvjet poslovnog uspjeha, mnogi izgore ili odustanu jer ponestane energije‘

Zato obratite pažnju na aktivnosti i ljude koji pune i koji prazne vašu energiju i pametno optimizirajte, poručuje Stipe Režić

Stipe Režić: Energija koju imaš u sebi limitira što možeš postići u jednom satu, danu ili godini

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Moja poruka mladima koji žele zakoračiti u svijet poduzetnika, i onima koji su to već učinili pokretanjem startupa, je da ne zaborave da je energija preduvjet bilo kakvog poslovnog uspjeha. Energija koju imaš u sebi limitira što možeš postići u jednom satu, danu ili godini – kaže Stipe Režić, osnivač Mushroom Cups - kave i kakaa osnaženog gljivama, odgovarajući na upit o tome što bi poručio mladima koji tek žele zakoračiti u svijet poduzetnika, kao i onima koji su to već učinili pokretanjem startupa.

- Hrpa ljudi izgori ili odustane jer ponestane energije, pa se problemi počmu činiti nesavladivim. Zato obratite pažnju na aktivnosti i ljude koji pune i koji prazne vašu energiju i pametno optimizirajte – poručuje mladi poduzetnik.

Ova 2022. je Europska godina mladih. Stoga nas zanimaju iskustva poduzetnika i stručnjaka u raznim područjima koja mogu biti dragocjena i mladima u stjecanju novih znanja i kreiranju vlastite budućnosti.

Stipe Režić završio je računarstvo na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Bio je i hrvatski košarkaški reprezentativac. Startup Mushroom Cups pokrenuo je 2017. godine, a tko zna bi li do ovog uspješnog poduzetničkog poduhvata došlo da se nije nametnuo zdravstveni problem koji je imao njegov otac.

Dok je bio profesionalni sportaš Stipe je kao dodatak prehrani uzimao ekstrakt medicinske gljive Cordyceps, a ta činjenica pomogla je i u liječenju njegovog oca kojemu se pojavila alergija a nijedan od lijekova nije mu olakšao tegobe. Stipe je istraživao o učincima medicinskih gljiva, te su odlučili pokušati s ekstraktom koji je bio kombinacija više gljiva, a Cordyceps je bio glavni sastojak. Redovito uzimanje ekstrakta olakšano je kad su ga stavili u tursku kavu koju je njegov otac pio svako jutro. Prijatelji su ga potom potaknuli na poduzetnički poduhvat i tako je krenuo posao koji uspješno razvija.

Jedno od naših pitanja poduzetnicima je i što im je bitno prilikom zapošljavanja i osiguranja kadra.

- Prilikom zapošljavanja mi je bitno vidjeti da je osoba vrijedna i da joj je stalo. Kad je stav dobar, sve se da naučiti – ističe Stipe Režić.

Dodajmo kako se u Europskoj godini mladih želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na stranici Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

Zastupnici Europskog parlamenta su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:08