LEAP SUMMIT

Drugi dan konferencije obilježila su predavanja uspješnih poduzetnika iz Hrvatske i regije

Na tri tematske pozornice - LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage, tijekom drugog dana izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzo rastućih industrija.

Leap 2022.

 Mislav_mesek

Drugi dan najveće međunarodne konferencije za mlade LEAP obilježile su prezentacije i predavanja uspješnih poduzetnika iz Hrvatske i regije.

Multidisciplinarna konferencija LEAP Summit održala se u Branimir centru, uz generalno partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gdje je okupila gotovo 2000 posjetitelja iz više od 20 zemalja.

Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, prvog hrvatskog robo-savjetnika, prisjetio se svog biznis putovanja - od osmišljavanja i razvoja digitalnog proizvoda Genius do izazova s kojima se kompanija susretala tijekom izrade aplikacije.

"Aplikacija je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada i iskustva koje smo kao organizacija stjecali godinama. Svatko od nas, bilo kao pojedinac ili organizacija u kojoj radi, je autentičan te samim time drugačiji od bilo koga drugog. Prepoznavanje i vrednovanje autentičnosti je jako bitno, a svatko od nas mora njegovati, održavati i podržavati spomenute vrijednosti", rekao je Ivan Kurtović.

Mladi poduzetnik Albert Gajšak istaknuo je kako učenje ne mora biti dosadno te poručio da je u poduzetništvu networking od iznimne važnosti.

image

Albert Gajšak, osnivač tvrtke CircuitMess

Mislav_mesek
image

Leap 2022. atmosfera

Mislav_mesek

"Prvi put na LEAP Summitu sudjelovao sam 2018. godine, a danas sam ovdje kao predavač na LEAP stageu. Tu sam upoznao mnoge ljude, od kojih su mi neki postali partneri na raznim projektima. Izuzetno je bitno upoznavati ljude koji stvaraju i razvijaju vlastite projekte jer iz prve ruke možete čuti njihova iskustva", poručio je Gajšek sudionicima konferencije.

Na tri tematske pozornice - LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage, tijekom drugog dana izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzo rastućih industrija.

image

Puja Chakraborty, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals

Mislav_mesek

Među njima su inženjerka Europske svemirske agencije Elisabetta Lamboglia, jedan od pokretača projekta The Walnut Fund Ante Lučić, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals Puja Chakraborty, direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček te voditeljica službe Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Marina Smernić, koja je istaknula kako je u Hrvatskoj je do sada već organizirano oko 70 aktivnosti u sklopu kampanje Europska godina mladih, a u nadolazećim mjesecima predviđeno je još 47 aktivnosti. Početkom prosinca Europski parlament i Vijeće postigli su politički dogovor o tome da se 2022. proglasi Europskom godinom mladih. Europska godina mladih uključivat će konferencije, inicijative koje promiču sudjelovanje mladih u kreiranju politika, kampanje podizanja svijesti o inkluzivnoj, zelenoj i digitalnoj Uniji, kao i provođenje studija i istraživanja o položaju mladih u EU-u. Aktivnosti će organizirati nacionalni koordinatori u svakoj državi članici s Europskom komisijom i organizacijama civilnog društva, a nadzirat će ih Europski parlament.

"Tijekom dva dana LEAP summita uspjeli smo ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz različitih industrija, a izrazito nam je drago da je ovo povratničko izdanje LEAP-a potaknulo interes inozemnih sudionika pa tako ove godine bilježimo dolazak ljudi iz Francuske, Italije, Švicarske, Srbije i Kosova", rekla je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, koji posljednjih sedam godina organizira LEAP Summit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:47