RAST VRIJEDNOSTI

Amazon zapošljava stručnjaka za kriptovalute. Vrijednost bitcoina odmah naglo skočila

Neimenovani insajder tvrdi kako će se na Amazonu uskoro moći kupovati i u kriptovalutama
 Sopa Images/Sipa Press/Profimedia

Nakon što je Amazon objavio kako zapošljava stručnjaka za kriptovalute, vrijednost virtualnog novca naglo je skočila. Vrijednost bitcoina tako je u ponedjeljak porasla sa 29.000 na više od 39.000 dolara (po kovanici), što je njegov najveći rast u posljednjih nekoliko tjedana. Ethereum i Dogecoin također su zabilježili dobitak.

Međutim, Amazon službeno nije potvrdio kako ima planove za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama.

O Amazonovim oglasima za posao naveliko su izvještavale web stranice zaljubljenika u kriptovalute, a londonski City AM prenio je izjavu neimenovanog izvora, predstavljenog kao insajdera u Amazonu, a koji tvrdi kako će se na Amazonu uskoro moći kupovati i u kriptovalutama.

"Nadahnuti smo inovacijama koje se događaju u svijetu kriptovaluta i istražujemo gdje je tu Amazonovo mjesto. Vjerujemo da ćemo budućnost graditi na novim tehnologijama koje omogućuju moderna, brza i jeftina plaćanja i nadamo se da ćemo tu budućnost što prije donijeti kupcima Amazona", otkrio je izvor.

Trgovanje kriptovalutama na području Europske unije je dopušteno, no to ne znači i da je u potpunosti regulirano. Europska unija to želi promijeniti. Novi prijedlog zakona prisilio bi kompanije koje se bave transakcijama kriptovaluta da prikupljaju podatke o pošiljateljima i primateljima kriptovaluta. To bi kriptovalute i kriptoimovinu učinilo lakšim za praćenje i kontroliranje. U Europskom parlamentu inzistiraju na sprječavanju korištenja financijskog sustava za financiranje zločinačkih aktivnosti i pojačati transparentnost u svrhu sprječavanja utaje velike količine novca, a kontrola kriptovaluta put je ka tom pravcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:20